Esenyurt’ta 20 bin konut yükselecek

Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe; önümüzdeki yıl Esenyurt ilçesinde yaklaşık 20 bin konut inşaatı yapılacağını ve butik projelerin yanı sıra büyük ölçekli projelerin de yükseleceğine değindi.

2013 yılında inşaat sektöründe KDV düzenlemesi, yeni imar kanunu, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm hareket getirirken, Yalçıntepe, 2014 yılında gelişecek vizyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni gelişmelerin İstanbul için büyük bir pay sağladığını ve bilhassa birçok konut projesinin sürdürüldüğü Esenyurt’ta 20 bin konut inşa edileceğini belirten Mehmet Yalçıntepe, devam eden projeler ile Esenyurt’ta iade-i itibar yapıldığını ifade etti. Yalçıntepe Group, Maximoon projesinde hızlı bir ilerleme görüldüğünü ve 2014 yılı sonunda projenin teslim edileceğini ifade etti.

Bir adet rezidans toplamda 8 blok ve 1332 konut sağlayan projede, son 155 konuta ulaşıldığı belirtilirken, bir adet Hipermarket olmak üzere 93 mağaza ve arasta tarzı bir çarşı yer alıyor.
Yalçıntepe, kentsel dönüşümün önümüzdeki yıllarda da Esenyurt için 20 yıllık bir hareket oluşturacağını ve büyük bir yenilenme ile altyapı ve yeşil alan ile de gelişen bir yapı elde edileceğini ifade etti. Hatta yerel seçimlerden sonra konut sektörünün daha fazla hareketleneceğini sözlerine ekledi.