Kentsel dönüşümde hedef 300 bin konut

Toki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin konutun dönüştürülmesini hedeflediklerini söyledi. Kurum, 20 yıl içinde 6 milyon 700 bin konutun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; Tokat, Amasya, Erzurum, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep ve İstanbul’da TOKİ tarafından hayata geçirilen konut projelerini inceledi.

Bakan Kurum, Tokat’ın Dedeli Mahallesi’nde yapımı süren 436 konut ve iş merkezinden oluşan projenin yılın ilk yarısında sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Konutların 292’si 2+1 tipte ve Emeklilere İkinci Bahar Projesi kapsamında emekli vatandaşlar için, kalan kısmı ise orta gelir grubundaki vatandaşlar için üretildi.

Bakan Murat Kurum, Amasya şehrinde TOKİ imzasıyla hayata geçirilen 356 konut ve sosyal donatı alanının yerel mimariye uygun olarak inşa edildiğini söyledi. Buradaki konutlar da yakında hak sahiplerine teslim edilecek.

Bakan Kurum, Erzurum’a gerçekleştirdiği ziyarete ise Kültür Yolu Projesi, kentsel dönüşüm projeleri, Erzurum Kalesi çevresi ile tarihi Üç Kümbetler’de incelemelerde bulundu. Kurum, YıldızkentTOKİ Konutlarını da gezdi. Kurum, iki etap hâlinde inia edilen TOKİ konutlarının bu ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Bakan Murat Kurum, Konya Meram Belediyesi tarafından yapılan Uluırmak Evleri’nin temel atma töreninde TOKİ’nin bin yeni konut yapacağını ve martta konutlar için talep toplama sürecinin başlayacağını dile getirdi.