Konya’ya kongre merkezi Tabanlıoğlu ile geliyor

Türkiye’nin ikinci büyük kongre merkezi Konya’da yapılıyor. Yılda 2 milyondan fazla turist ağırlayan Konya’ nın Selçuklu Belediyesi tarafından 5 bin kişiye hizmet verebilecek şekilde tasarlanan ve 50 milyon lira bütçe ile yapılan Selçuklu Kongre Merkezi’nin (SKM) mimari projesini ise Tabanlıoğlu Mimarlık çizdi. İnşaatına, Ağustos 2012’de başlanacak proje, Eylül 2013’te tamamlanacak
Projeyi hayata geçiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkezin İstanbul dışında yapılacak en büyük kongre merkezi olacağını belirterek, şunları söyledi:
“TOKİ’den arsa alarak bunları planlayıp özel sektöre satıyoruz. Bu sayede belediyemize önemli ölçüde kaynak yaratıyoruz. Yarattığımız kaynakları da bu şekilde Konya ve Selçuklu’nun gelişimi için kullanıyoruz. Kongre turizmi dünyada gelişen bir trend ve biz de bundan pay almak istiyoruz.” Konya’ nın aynı zamanda bir öğrenci kenti olduğunu ifade eden Altay, kentin geleceğiyle ilgili olarak şunları aktardı: “Gelecekte bu sayı daha artacak. 2013 yılında ise İstanbul-Ankara arasında ki hızlı trende devreye girecek ve iki kentin arasındaki mesafe 3.5 saate inecek. Bu ulaşım rahatlığı fazlasıyla insanı buraya getirecek. Şu anda, kente yılda 2 milyona yakın turist geliyor. Hızlı trenle birlikte çok sayıda yerli turist gelmeye başladı. Üç yıl önce sadece Rixos varken şimdi çok sayıda 5 yıldızlı otel kurulmaya başlandı.”

Şehrin buluşma noktası olacak
Tabanlıoğlu Mimarlık ’tan Murat Tabanlıoğlu ise tek bir çatı altında farklı işlevleri verecek şekilde tasarladıkları merkezin sosyal bütünleşme ve kültürün paylaşım merkezi kimliğiyle ön plana çıkacağını kaydederek, “Projede 2 bin 200 kişilik kongre salonu, 800 kişilik anfi, balo, tiyatro ve bin kişilik düğün salonu olacak. Salon, isteğe göre küçültülüp büyütülerek birden fazla organizasyona olanak sağlayacak” dedi. Selçuklu Kongre Merkezi, Konya Havaalanı ile kent merkezi arasındaki anayol üzerinde toplam 29 bin 700 metrekarelik bir alanı kaplayacak. Ağustos 2012 tarihinde yapımına başlanacak olan kongre merkezi, 18 ayrı salon şeklinde tasarlandı. Kongre merkezinin yanı sıra kafeteryalar, restoranlar, sanat galerileri ve atölyeler yer alacak.