2014 yılı inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacak

Türkiye’de ekonomiye güç veren inşaat sektörü, 2013 yılında önemli gelişmeler gösterirken, 2014 yılında inşaat sektörü hem önemli hem de belirleyici bir yıl ile karşılaşacak.

2013 yılında yeni tüketici kanunu, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm, imar kanunu gibi hareketli bir dönem yaşanırken, 2014 yılında inşaatçıların yüksek beklentileri bulunuyor. Yalçıntepe Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe, bu konuda yaptığı açıklamalar sayesinde Esenyurt’ta 20 bin konut inşa edileceğini, butik projeler yanı sıra büyük projelerin de hızla yükseldiğini ifade etti.

Son 2 yıl içerisinde inşaat sektörü hak ettiği değerlere ulaşamadığı ve Esenyurt’ta yaşanan durgunluk buna sebep olurken, bugün inşaatların Esenyurt’ta yükselmeye başlamasıyla konut alımı için de ilçe en çok tercih edilen bölge olmaya başladı. Yalçınkaya; Esenyurt’ta yer alan Maximoon çalışmalarının hızlı şekilde yürütüldüğünü, 2014 sonunda proje teslim edileceğini, biri rezidans olmak üzere 8 blok sayesinde 1332 konut yer aldığını kaydetti.

2014 yılında sektörün daha büyük bir noktaya ulaşarak, %10 artış göstermesi beklenirken, eski binaların terk edilmesi ve kentsel dönüşümün sürdürülmesi ile inşaat sektörünün daha hızlı bir büyüme trendi göstereceği ifade ediliyor. Bu kapsamda kentsel dönüşümün sektörde 20 yıl boyunca hareketlilik oluşturulması da Yalçıntepe’nin açıklamalarında yer aldı.