Dönüşümün ‘Anahtar’ı olacak

diyarbakir-kentsel-donusumKentsel dönüşüm sürecindeki tıkanıklıklara çözüm getirmek için kurulan Anahtar Proje, vatandaş ile müteahhit arasında köprü kuracak.

Kentsel dönüşümle ilgili yasa çıkmasına rağmen vatandaşla müteahhidin sürekli karşı karşıya kalması sürecin tıkanmasına yol açıyordu. Bu kapsamda çok önemli bir boşluk doldurularak hak sahipleriyle müteahhitler arasında uzlaşma sağlayacak dönüşümü hayata geçirmek isteyen Anahtar Proje Kentsel Dönüşüm Hizmetleri ve Gayrimenkul Geliştirme Şirketi kuruldu. Kısa süre önce kurulmasına rağmen hak sahipleri ve vatandaşlardan yoğun talep gören Anahtar Proje, şimdiden 20’nin üzerinde dönüşüm projesine hizmet vermeye başladı. Anahtar Proje Yönetim Kurulu Başkanı Arif Murat Kökbudak, şirketin kentsel dönüşüm sürecinin tıkanmasıyla zorunlu bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını söyledi.

KÖPRÜ OLUŞTURDU
Kökbudak, dönüşüm sürecinde birçok mağduriyet yaşandığını belirterek, binalardaki kat malikleri ve yüklenici firmalar arasında köprü oluşturduklarını söyledi. Hukuki sözleşmelerin yapılması, idari şartların hazırlanması, mimarisinin çizilmesi ve projenin denetlenmesi konularında büyük eksikler olduğunu vurgulayan Kökbudak, bu eksiklikleri giderdiklerini ve dönüşüm sürecini sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

ŞİRKET BELEDİYELERLE ÇALIŞACAK
Belediyelerle işbirliği içine gireceklerinin altını çizen Kökbudak, İzmir’de Karşıyaka, İstanbul’da da Beylikdüzü Belediyeleri ile görüştüklerini; Ataşehir, Kadıköy, Şişli, Maltepe ve Kartal Belediyeleri ile de görüşeceklerini açıkladı.