Tema İstanbul’da 7 ayda bin 792 adet konut satıldı

Tema IstanbulTürkiye’nin en büyük özel sektör gayrimenkul projesi Tema İstanbul’da 7 ay içinde bin 792 daire satıldı. 3 bin 614 dairenin yer aldığı projede konutların kısa sürede yüzde 15 prim yaptığı belirtildi.

Temmuz 2013’te satışa çıkan, Türkiye’nin özel sektör imzalı en büyük konut projesi Tema İstanbul’da durgun yaz dönemine rağmen yedi ayda bin 792 daire satıldı. Projede örnek daireler hazırlandı. Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş konsorsiyumu tarafından hayata geçirilen projede örnek daireleri tanıtan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, inşaatın hızla devam ettiğini söyledi. Boysanoğlu, projeyi 24 ayda teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek “Hem satışlar hem de inşaatlar gayet iyi gidiyor” dedi.

285 BİN METREKARE YEŞİL ALAN
Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da, Tema İstanbul’un 330 bin metrekarelik alanıyla 3 bin 600 konutu içinde barındırdığını vurguladı. Çetinsaya, arazinin 285 bin metrekarelik bölümünü yeşil alan ve sosyal tesislere ayırdıklarını vurgulayarak şöyle konuştu: “Burada master planları yapılmış ve tüm ayrıntıları çözülmüş bir şehir kuruyoruz. Önemli olan vatandaşların niteliksiz yapılardan kurtulup bir an önce bu konutlarda oturmasıdır. Bu açıdan 24 ayda inşaatı bitirme hedefimizin arkasındayız.”

MİPİM’DE İSTANBUL’U TANITACAK
Kantur-Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ise, projenin en nitelikli şekilde hayata geçirilmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerinin altını çizdi. Projeyi gelecek ay Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak MİPİM fuarında da tanıtacaklarını söyleyen Kantur, burada başarılı bir tanıtım hedeflediklerini belirtti. Kantur, “Cannes’da amaç satıştan çok tanıtım. Uluslararası arenada yer almak istiyoruz. MİPİM’de sadece Tema projesini değil, İstanbul’u da gayrimenkul yatırımcılarına tanıtacağız” diye konuştu.

‘YÜZDE 15 PRİM YAPTI’
Projenin satış performansı hakkında bilgi veren Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, satılan bin 792 konutun paralarının tahsil edildiğini açıkladı. 241 günlük süreçte günde ortalama 7.5 konut satışı yaptıklarını söyleyen Arslan, yatırım amaçlı satın almak isteyenlerin fikir değiştirip oturmaya karar verdiklerini ifade etti. Arslan, küçük dairelerden oluşan İkon bloğunda daha büyük dairelere de yer verme kararı aldıklarını belirterek, “Projede ilk satış metrekare fiyatı 3 bin 65 liraydı. Yedi ayda bu rakam 3 bin 500 lirayı aştı. Konutlar şimdiden yüzde 15 prim yaptı” dedi.

EĞLENCE BAŞLIYOR
Projenin en önemli özelliklerinden birinin Tema World olduğunu ifade eden Erhan Boysanoğlu, burayı da 2016’nın sonunda tamamlayacaklarını söyledi. Boysanoğlu, gerçek anlamda eğlencenin yaşanabileceği Tema World’ü Hollanda, ABD ve Alman danışmanlarla projelendirdiklerini anlatarak, dünya çapında bir eğlence anlayışıyla hizmet verileceğini vurguladı.

YÜZDE 1 KDV GEÇERLİ
Farklı tip ve büyüklüklerde toplam 3 bin 614 adet konutun yer aldığı Tema İstanbul konut bölgesinde örnek daireler satış ofisinin birinci katında oluşturuldu. Üç farklı büyüklükte hazırlanan 1+1 örnek daire, 72 metrekare büyüklüğünde tasarlandı. 2+1 örnek daire 121, 3+1 daire ise 151 metrekare büyüklüğünde. Proje KDV artışından önce ruhsatlanmıştı.