Tekfen, Esenyurt projesiyle çıkacak

Günümüze kadar İstanbul’da Bomonti Apartmanları, Taksim Residence ve Kağıthane Ofispark gibi projeler gerçekleştiren Tekfen Emlak Geliştirme, İstanbul’da ilk defa Büyük ölçekli bir konut projesi gerçekleştirecek.

Esenyurt’ta orta gelir grubuna yönelik olarak inşa edilecek proje Horoz Lojistik’in arsasında hayata geçirilmek üzere 1326 konut ve 18 adet ticari ünite bulunduracak. Tekfen, bu arsayı 90 milyon TL ile Mayıs ayında satın almakla birlikte arsada bulunan tüm yapılar yıkılarak, toplam 275 bin metrekare inşaat alanı planlanacak. Proje alanının yüzde 74’ünün yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılması planlanırken, 11 adet yüksek kat ve 15 adet alçak kat blok bulunacak.

1326 konut içerisinde 421 adet 1+1, 514 adet 2+1, 307 adet 3+1 ve 84 adet 4+1 daire olması planlanıyor. 2014 yılının ilk yarısında satışları başlatılacak proje fiyatları üzerinde çalışmalar sürdürülürken, gelişme standartları sunan bir yaşam alanı yaratılması hedefleniyor.

Esenyurt, gelişen ulaşım altyapısı, büyüme dinamikleri, 3. köprü bağlantısı, merkezi noktada bulunması nedeniyle tercih edilirken, gelişme potansiyeli yüksek bu bölgede proje ilçenin en iyi lokasyonunda yer alacak.