Yabancı yatırımcı çekmek için yol haritası hazır

Ortadoğulu yatırım uzmanları ile Türk gayrimenkul patronlarını birleştiren Cushman&Wakefield, gerçekleştirdiği sabah kahvaltısında yabancı yatırımcıyı çekmek için gereken yol haritasının hazır olduğunu ifade etti.

Düzenlenen kahvaltıda firma temsilcileri ve sektörel platformlar ile akademisyenler bir araya gelirken, yatırım danışmanlığı şirketinin Ortadoğu Sorumlu Yatırım ve Sermaye Piyasaları Bölüm Başkanı Yahya Abdulla, katılımcılar için bölgede yatırım stratejilerini, getiri oranlarını ve gayrimenkul tercihlerini açıkça anlattı.

Yahya Abdulla; gerçekleştirdiği sunumda Körfez ülkeleri ve Arap yatırımcıların bilhassa konut ve ofis projelerine ilgi göstererek Öncelikle Londra’da sonra da ise Türkiye’de yatırım yaptığını ifade etti. Bu konuda İstanbul’un önemli bir konum olarak görüldüğünü ekledi. Gayrimenkul geliştiricileri tarafından yabancı yatırımcıların sahip olduğu beklentilerin doğru bir şekilde anlaşılması ve yönetilmesi gerektiği de belirtildi.

Açılış konuşmasında Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur; 2005 yılından günümüze kadar Türkiye 140 milyar dolar yabancı yatırım çekerken, 30 milyar doları gayrimenkul sektörüne yapıldı ve 15 milyar doları ise alışveriş merkezlerinde yapıldı şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi. Ancak bu oranın New York, Tokyo ve Londra ile karşılaştırıldığında, çok daha fazla yol alınması gerektiği de ifade edildi. Toplantıda geçmişe göre daha fazla yatırımcı çekmek, ülkeyi güvenli liman haline getirmek, ekonomik ve politik istikrar sağlamak gibi noktalar üzerinde duruldu.