Konut sektörü elektrikli araçlara hazırlanıyor

Çevre kirliliğine karşı çözüm olarak üretilen elektrikli araçlara trafikte halen pek rastlanmıyor. Zira uzun mesafe yapamaması, şarj imkanlarının az olması nedeniyle çok tercih edilmeyen elektrikli araçlar konusunda destek amacıyla inşaat sektörü temsilcileri konut projelerinde hazırlık gerçekleştiriyor.

Ankara’nın Oran bölgesinde İTO yatırım tarafından inşa edilen, 184 metre yüksekliğe sahip 48 katlı One Tower, elektrikli otomobillere destek kararı aldı. Konut ve AVM içeriği yer alan proje, Başkentin Zirvesi olarak bilinirken, doğa ile dost ve çok düşük zarar veren bir yapı ile uygulanıyor.

Proje hakkında açıklamada bulunan proje ortaklarından Özkan Özçelik; projede doğa dostu bir yapıya ve iyi bir miras bırakılmasına dikkat edildiğini, projenin güneş enerjisinden yararlanmak suretiyle atık suları temizlemesi ile peyzaj çalışmalarında kullanıldığını ve bu gibi birçok uygulamayı barındırdığını ifade etti.

Özçelik; dünyadaki diğer çevre dostu çalışmalar ile uyumlu bir yapıya sahip olan One Tower için elektrikli araçlarla ilgili çalışmanın da unutulmadığını ifade etti. Yapılan araştırmalar sonucunda projede elektrikli araçların şarj istasyonlarının kurulması açısından proje otoparkında 15 istasyon yer alacağı belirtildi. Proje gelişmiş ülkelerde sağlanan Leed Gold sertifikası alma yolunda ilerlerken, şarj üniteleri sayesinde de doğa dostu çalışmalar bir araya getiriliyor.