Yabancı yatırımcı, Esila Kent ile yüzünü Esenyurt’a çevirdi

Esenyurt’ta inşa edilen Esila Kent, kısa sürede büyük bir satış başarısı elde ederken, Turgutreis Group güvencesiyle sunulan projede yabancıların ilgisi de gayet yüksek görünüyor.

Projede satış süreci hızlı bir şekilde devam ederken, lansman üstünden kısa süre geçmesine rağmen %75 satış sağlandı. Özellikle yabancı yatırımcılar yoğun bir ilgi gösterirken, daha önce teslimat sıkıntıları oluşturan bu bölgede Esila Kent yeniden güven sağladı.

Projede satışlar maket üzerinden değil tamamlanan dairelerde sağlanırken, bilhassa mütekabiliyet yasası ardından Ortadoğulu yatırımcılar projeye büyük ilgi gösteriyor. Uygun fiyat ile nitelikli bir sonuç oluşturan projede satışların yüzde 11 gibi bir oranı yabancı yatırımcılara sağlandı. Ayrıca bankalar ile yapılan anlaşmalar sayesinde düşük faizli ödeme seçenekleri sunuluyor. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen proje, geniş sosyal donatılar ile Şubat 2014’te yaşama başlayacak.

Projede 40 adet ticari ünite ile birlikte konut noktasında fiyatlar 99 bin TL’den başlıyor. 50 milyon lira yatırım sayesinde Esila Kent projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. İkinci etabı başlamış olan projede yeni etapta 2+1 daireler ile oluşan toplam 327 konut bulunacak ve 2015 yılında teslim sağlanacak.