Konutta kazanmak isteyen bu üçgenin dışına çıkmasın

Konutta ister kısa vade olsun ister uzun vade olsun kazanmak isteyenlerin Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu; lokasyon, doğru proje ve doğru zamanlama üçgeninden çıkmaması gerektiğini belirtiyor.

Hürriyet Emlak’ta yer alan habere göre Özen Kuzu; önümüzdeki yıl yabancı alımları için yapılacak yasal düzenlemelerin dinamizm getireceğini ve kentsel dönüşümün itici bir güce sahip olacağını belirtiyor.
Bilhassa farklı kalitelerde projelerin inşaat sektörünü büyüttüğünü ve bu büyümenin devam edeceğini ifade eden Özen Kuzu, konutu doğru algılamak ve yatırım riski almaktan korkmadan satın alım yapmak gerektiğini ifade ediyor. Bu nedenle belirtilen üçgenin dışına çıkmadan yatırım yapılması gerekiyor.

2015’te kentleşme oranının artacağı ve 10 yıllık süreçte Türkiye’de konut ihtiyacının artacağı da öngörülüyor. Kuzu açıklamasında; afet riski altındaki alanların dönüşümünün yapılması, mütekabiliyet yasasının düzenlenmesi ve yeni tüketici kanunu sayesinde sektöre ivme kazandıracak değişimler sağlandığına değindi. Sektör ise müktesep imar ve ruhsat hakkı konusunda çözüm nitelikli sonuçların elde edilmesini bekliyor.

Kuzu; yerli yatırımcının arsa satın alırken okul, ticari alan veya kamusal alan gibi bir değişim korkusu yaşamadan yatırım yapabilmesi için bu noktada da düzenlemelerin yapılması sayesinde yatırımların önünün açılacağını ekledi.