Mall of İstanbul en iyi AVM seçildi

Türkiye’nin en büyük karma projelerinden birini oluşturan Mall of İstanbul Torunlar GYO tarafından inşa edilirken, AVM “En İyi AVM” ödülü kazanmayı başardı.

İstanbul’un gelişen bölgelerinden biri olan Mahmutbey Başakşehir’de inşa edilen; 1081 rezidans, 180 ofis ve 350 mağaza bulunan projede AVM ve uluslararası standartlarda inşa edilmiş bir otel yer alıyor.

Projede alışveriş, yaşam ve eğlence tek bir çatı altında bulunurken, Mall of İstanbul projesi 6 bin 500 kişi için istihdam sağlıyor. Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayan AVM, özellikle %30 gibi bir sosyal alan konsepti sağlayarak dikkat çekiyor.

Mall of İstanbul Projesi içinde Türkiye’de çok büyük bir kapsam ile en büyük kapalı tematik oyun parkı Moipark yer alıyor. Ayrıca içeriğinde Cinetech, Moi Sahne, geleneksel Türk sanatlarını sergilemek için İnteraktif Osmanlı Müzesi Ottomanya, Gusto Moi, Moi Club, Moi Sanat ve Moi Web TV gibi imkanlar yer alıyor.

İçeriğinde 12 adet dev mağaza bulunduran Mall of İstanbul çok yüksek sayıda çocuk mağazasına sahip olarak, 11 noktadan giriş sağlıyor ve içeriğinde 83 yürüyen merdiven ile 42 adet asansör bulunuyor. Bu yapısıyla birlikte Uluslararası Engelli Standartlarına uygun olan Mall of İstanbul Leed Gold sertifikası sahibi olmayı da başardı.