Ünlü Mimar Maslak No/1’i de Plazalar Arasında Ünlü Yapacak

Maslak No 1 Ofis Plaza, 2014 yılında kiracıları ile buluşacak olması yanında yeşil alanlar, trafiksiz ulaşım ve ekonomik çözümler gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

34 bin 225 metrekare brüt alanı içerisinde 23 bin 150 metrekare net kullanım sağlayan Maslak No 1 Ofis Plaza bu kullanım alanı sayesinde %84 verimlilik sağlıyor. Leed Gold sertifikası adayı olması ve yeşil dostu olması ile ilgi çeken proje için binada 1600 ton çelik ve 26 bin parça kullanıldı. Projenin mimari çalışmaları Emre Arolat tarafından yapılırken, neredeyse bir ilk uygulandı.

Alsar Gayrimenkul A.Ş yöneticileri projenin yüklenicisi konumunda bulunurken, Maslak No 1 Ofis Plaza çelik konstrüksiyon ile inşa edildiği için bitirilmesi neredeyse 6 ay gecikti. Projede temel amaç çabuk bitirilmesi ve sadece dış tasarımının iyi olması değil iç tasarımı ve güvenli bir kullanım ile canlı bir bina yaratılması olduğu için çelik ve betonarme ilişkisi yer aldı.

Yenilikçi bir atılım sağlayan projede sadece kiralık ofisler yer alıyor. Son yıllarda gelen taleplere uygun şekillerde 4 metreye kat yüksekliği ve 1042 metre brüt tek kullanım alanı ile zemin şap beton olarak kiracılara ofisler teslim edilecek.