Bakan Kurum’dan okul arsası vereceklere müjde

Gaziantep’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kısa süre önce göreve başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret etti. Bakan Kurum, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında okul yapılacak arazi verenlere konutla değişim imkanı sunulacağını müjdeledi.

Kurum, Gaziantep’in nüfus artışıyla birlikte okul ihtiyacının da ortaya çıktığını belirterek çok fazla okul ihtiyacı olduğunu söyledi. Kurum, “Valiliğimizle yürüteceğimiz proje çerçevesinde bu okulların şehir merkezine yapılmasına imkân sağlayacak okul alanlarını boşaltmak için Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız bünyesinde Valiliğimize rezerv konut tahsis edeceğiz. İlk etapta 100 konut tahsis edeceğiz. Bu 100 konutla birlikte şehir merkezinde ihtiyaç gördüğümüz alanları boşaltmak suretiyle vatandaşımızın da rızasını alarak onları bulunduğu metruk yapılardan, deprem riski yaşayan yapılardan bizim yaptığımız konutlara taşımak suretiyle bu alanları boşaltacağız. Böylelikle konut ihtiyacını, buradaki okul ihtiyacını giderecek projeleri Valiliğimizle birlikte gerçekleştiriyor olacağız” dedi.

Bakan Kurum, İpekyolu mahallesinde iki yüz altmış yedi bin metrekare alandaki kentsel dönüşümün bin üç yüz hak sahibini ilgilendirdiğini kaydetti. Kurum, “Bu kentsel dönüşüm projesinde yine Bakanlığımız, Toplu Konut İdaremiz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla birlikte ilçe belediyelerimizle, Şehitkâmil Belediyemizle birlikte bu projenin de dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Buraya da bu iki yüz altmış yedi bin metre karelik alana da millet bahçesi içinde bölgenin ihtiyacını da giderecek ortaokul, ilkokul, lise, cami ve yeşil alan düzenlemelerini içeren bir proje gerçekleştirdiğimizde, toplamda şehir merkezinde yaklaşık üç bin hak sahibini ilgilendiren 467 bin metrekare alanda çok büyük bir kentsel dönüşüm projesini inşallah 2019 yılı içerisinde başlamak suretiyle Gaziantep’imize kazandırmış olacağız” diye konuştu.