Millet Bahçesi konut fiyatlarını yükseltti

millet bahcesi

Türkiye Veri İşleme Merkezi’nin (TUVİMER) araştırmasına göre, Millet Bahçesi olacağı açıklanan Atatürk Havalimanı arazisi ile sınırı bulunan 8 mahallede konut fiyatları yüzde 30.4 oranında arttı.

TUVİMER tarafından geliştirilen Tapusor.com verilerinden hazırlanan araştırmaya göre, en yüksek artış yüzde 30,4 ile Şenlikköy’de görülürken, onu yüzde yüzde 27,5 ile Basınköy, yüzde 23,8 ile Yeşilköy, yüzde 11,7 ile Ataköy 2-5-6. Mahallesi izledi.

Beşyol’da fiyat artışı yüzde 7, Ataköy 3-4-11. Mahallesi’nde yüzde 3,6, Yeşilyurt Mahallesi’nde yüzde 2,1, Ataköy 7-8-9-10. Mahallesi’nde yüzde 1,3 artış meydana geldi.

Araştırmaya göre, Bakırköy’de son 3 ay içerisinde konut satışları çok arttı. Yılın ilk 6 ayında, 2017’nin aynı dönemine göre İstanbul genelinde konut satışları bir miktar da olsa gerilerken, Bakırköy’de yüzde 20 yükseliş meydana geldi.

En önemli artış ise mayıs ve haziranda oldu. Bakırköy’de mayısta geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 54, haziranda ise yüzde 45 arttı.

Tapusor.com Genel Koordinatörü Ömer Türkoğlu, Bakırköy’de konut satışında artışın en yüksek mayıs ve haziranda görüldüğünü belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Ortalama konut metrekare değerlerinin İstanbul ortalamasının oldukça üstünde seyrettiği Bakırköy’de kredi faizlerinin bu dönemdeki seviyesinin de desteği ile birlikte pozitif bir hava hissedildiğini söyleyebiliriz. 2018 yılı 3. ve 4. çeyreğinin de tamamlanması ile birlikte yılın bütününü inceleme fırsatı bulacak ve geçmiş dönemlerle daha ciddi karşılaştırmalar gerçekleştirebileceğiz. Böylelikle Millet Bahçesi projesinin bölge konut piyasasına etkisinin ne seviyede olduğunu daha tanımlı başlılar altında tespit edebilmeyi hedefliyoruz.”

Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan da Atatürk Havalimanı’nın karşısında Babacan Port Royal isminde projelerinin bulunduğunu söyledi. Babacan “Millet Bahçesi projesi açıklandıktan sonra satış ofisimizde yoğunluk arttı. 11 milyon metrekarelik Millet Bahçesi, sadece İstanbul için değil Türkiye için de önemli bir alan olacak” dedi.

Babacan, bölgenin yatırım yapılacak ideal yerlerden biri olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bizim de Millet Bahçesi’nin yapılacağı alan ile aramızda sadece E-5 karayolu var. Karşımız Millet Bahçesi olacak. Babacan Port Royal adeta Millet Bahçesi’ne sınır olacak. Yeni metro da geliyor buraya. 16 bin 500 metrekare arsa üzerine 800 daireden oluşan projemizde aile rezidansları da bulunuyor. Tüm sosyal donatıların bulunduğu projemizin hemen önünde bulunan 22 bin metrekarelik araziyi de yeşillendireceğiz. Millet Bahçesinin ve 22 bin dönümlük alanın yapılmasıyla yemyeşil bir alan içerisinde kalacağız. Ulaşım avantajımız da çok önemli.”