Evinizi boyamadan önce bilmeniz gerekenler

evinizi-boyamadan-once-bilmeniz-gerekenlerDuvarları boyamanın evinizi değiştirmenin en etkili yollarından biri olduğunu unutmayın. Duvarlarınızın renkleri hem evinizin görüntüsünü hem de ruh halinizi önemli ölçüde etkiler. Koyu ve çarpıcı renklerle dikkat çekebilir, pastel renklerle huzurlu bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Evinizi boyamaya bir türlü başlayamıyorsanız birkaç önerimizi değerlendirerek bu işi hem daha eğlenceli hem de daha kolay hale getirebilirsiniz.

Odanızda çok fazla eşya yokken boyayı daha rahat yapacağınız gerçeğini aklınızda tutun. Bu sebeple odadaki eşyaları dışarı çıkarmanız ya da azaltmanız işinizi kolaylaştıracak. Eşyaları odadan çıkarmanız mümkün değilse hepsini odanın ortasına itin ve üzerini büyük bir örtüyle kapatın. Boya yapmadan önce duvardaki toz ve kirleri silmeniz de hazırlığın bir diğer aşaması. Bu işlemi yaparak duvarlarınızda pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. Duvarlarınızda delikler ve köşelerde çatlaklar varsa bunları da sıvayla doldurmayı ihmal etmeyin.

Fırçaları hazırlayın

Bütün bir odayı tek bir fırçayla boyayamazsınız. Geniş alanlar için büyük boy ruloyu, köşeler için küçük boy fırçaları boyamaya başlamadan önce hazırlayın. Boyanmasını istemediğiniz bölgeleri bantlarla kapatmanız da oldukça önemli. Ayrıca boya sırasında döşemelerinizin lekelenmesini istemiyorsanız geniş brandalarla kapatmanızı öneririz.

Boyayla “deneme sürüşü” yapın

Duvarlarınızda aydınlatmalarınızla hangi rengin daha özel duracağını belirlemek zor. Aklınızda bir renk varsa mutlaka bir deneme yapmalısınız. Odanızın belirlediğiniz bir duvarına örnek rengi sürün ve kurumaya bırakın. Hem gece hem gündüz duvarınızda aydınlatma ve eşyalarınızla birlikte nasıl durduğunu görebilir, kararınızı daha kolay verebilirsiniz. Eğer renkten emin olamadıysanız farklı renkler için de aynı işlemi uygulamanızı öneririz.

Cesur renkleri kullanmaktan çekinmeyin

Duvarlarınızda beyaz, krem, bej kullanmaktan hâlâ sıkılmadınız mı? Çoğu zaman bu renkler oldukça bunaltıcı olabiliyor. Sınırlarınızın dışına çıkın ve evinizi cesur renklerle tanıştırın. Tabii evinizin büyüklüğünü de hesaba katmayı unutmayın. Çünkü eviniz küçükse koyu renkler dar bir alan algısı yaratabilir.