Metropol İstanbul’da metrekaresi 5 bin lira

Doğu Ataşehir’deki 1,5 milyar TL yatırım ile inşa edilecek proje, rezidans bloğundaki 308 konutluk ilk etap, metrekaresi 5.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı.

Stüdyodan 4+1’e kadar, 40 m² ile 250 m² arasında değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunan projenin satışa çıkan rezidans bloğu 27 kattan oluşuyor ve yüksekliği 140 metre.

TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birlikte Varyap – Gap İnşaat Ortak Girişimi’nin İstanbul Finans Merkezi kapsamında inşa edeceği Türkiye’nin en büyük projelerinden birinin yapımına başlanıyor. Projenin rezidans bloğunda 308 konut, metrekaresi 5.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. Özgün ve iddialı kentsel tasarımı, mimari-teknik özellikleri ve konumu ile dünya standartlarında inşa edilecek projenin, 1,5 milyar TL yatırım bedeli ile 2014 yılında tamamlanması ve tüm fonksiyonları ile 2015 yılı başında hizmete açılması hedefleniyor.

Üç yüksek bina ve 1.500’ün üzerinde bağımsız üniteden oluşacak proje, rezidans, ofis, alışveriş merkezi, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarıyla Türkiye’nin en büyük karma projelerinden biri olacak. Hasılat Paylaşımı Modeli ile inşa edilecek projenin % 43,15’i Emlak Konut GYO, geri kalan % 56.85’i ise eşit paylaşımla Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi’ne ait olacak.

Doğu Ataşehir’de inşa edilecek proje, bugün Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş ve Çalık Gayrimenkul A.Ş Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, projenin mimarlık şirketi RMJM mimarlarından Chris Jones da konuşmacı olarak yer aldı.

Erdinç Varlıbaş, ilk etapta rezidans bloğunda yer alan 308 dairenin 5.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktığını söyledi. Projede, stüdyodan 4+1’e kadar, 40 m² ile 250 m² arasında değişen büyüklükte daire seçenekleri olduğunu belirten Varlıbaş’ın verdiği bilgiye göre, satışa çıkan rezidans bloğu, 27 kattan oluşuyor, yüksekliği ise 140 metre.