2012 Yılında Teslimleri Yapılacak Konut Projeleri

Bu yıl inşası devam eden 90 konut projesindeki 33 bin konut sahiplerine teslim edilecek.

Son yıllarda ekonominin en önemli dinamiklerinden biri olan inşaat sektörünün can damarı olarak nitelendirilen konut projeleri hız kesmeden devam ediyor. Hemen hemen her gün yeni bir projenin satış vitrinine çıkarıldığı piyasada teslimler de bir bu kadar hızla gerçekleşiyor. Bu noktada birçok firmanın yeni projelerini görücüye çıkardığı piyasada kurumsallaşmış firmaların konutları zamanında, hatta erken teslim ederek bir adım öne geçtiğini belirtmek gerekiyor.

Kurumsallaşmasını tamamlayamamış ya da henüz konut üretiminde uzun bir geçmişe sahip olmayan firmaların teslim tarihlerinde gecikmeler ise kaçınılmaz bir şekilde yaşanıyor.

2012, bir-iki yıl öncesinden başlanılan konut projeleri açısından oldukça yoğun bir teslim sürecini beraberinde getirmiş görünüyor. Gayrimenkul geliştirmeci firmaların ortaya koyduğu istatistiklere göre, bu yıl 90 projede 33 bin konut sahipleriyle buluşacak. Avrupa yakası konut teslimlerinde başı çekerken, Anadolu yakasında da hiç de azımsanmayacak sayıda konut teslimi yapılacak.

Avrupa yakası yine önde

Açıklama yapmayan ya da bilgisine ulaşılmayan firmalar ve projeleri de düşünüldüğünde rakamın daha da artacağına kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul ’un Avrupa yakasında yer alan semtlerde yaklaşık 20 bin konutun teslim edilmesi planlanıyor. Kapıları bu yıl içinde açılacak konutların yer aldığı proje sayısı ise 54. Anadolu yakasında teslim edilecek konut sayısı ise 13 bin civarında.

Konutların yer aldığı proje sayısı ise 36 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Diğer yandan İstanbul’dan diğer kentlere sıçrayan markalı konut trendinde de sonuçların alınmaya başlandığını ifade etmek gerekiyor. 2012 yılında inşaata başlayacak çok sayıda konut projesi düşünüldüğünde teslimlerin 2013 ve sonrasında da artarak devam etmesi ortak beklenti olarak öne çıkıyor.