İMES Park ve Metro Alışveriş Merkezi Projelerine resmi start verildi

Kasım 2011 de çıkmış haber…Dudullu İmes bölgesi içinde 22 bin 152 metrekarelik arsa üzerinde 32 bin 771 metrekarelik kiralanabilir alan ve Metro Grossmarket oluşan kompleks..

İmes Park, AVM rüzgârına İmes Organize Sanayi Bölgeleri de (OSB) kapıldı. İMES’teki KOBİ’ler, üretim yaptıkları bölgede Anadolu yakasının en kapsamlı otel, kongre ve AVM kompleksi için düğmeye bastı.

İstanbul’daki Dudullu OSB ve İMES sanayi sitesinde yer alan 1.100 KOBİ, Anadolu yakasının en büyük AVM ve otel projelerinden birini inşa etmeye başladı. İMES Park adı verilen projenin en önemli farkı organize sanayi bölgesinin içinde inşa edilecek olması. Böylece OSB’lerde sanayiye ayrılan parsellerde ilk kez fabrika yerine AVM inşa edilmiş olacak. 100 milyon dolara mal olacak.

İmes Park’ın içinde iki adet 5 yıldızlı otel, Metro Grossmarket, AVM, 2 bin kişilik konferans salonu ile 400 araçlık otopark yer alacak. Yıl sonuna kadar İMES Park projesinin çoğunun bitireceklerini belirten İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar, “OSB içinde 1000 kişilik yeni istihdam imkânı sağlanacak. Yüksek standartlarıyla İMES’in marka değerine, sanayicisine, iş yerlerine ve bölgesine değer katacak” dedi.