Şehir ve doğa Metrogarden’da buluşuyor

Son olarak Exen İstanbul’u satışa sunan Sur Yapı, Çekmeköy’de 336 daire ve bir alışveriş merkezinden oluşan Metrogarden projesine start verdi.

Çamlıca’nın Ümraniye eteklerinde İstanbul’u 360 derece seyrettirecek Exen İstanbul’u satışa sunan Sur Yapı, Çekmeköy’de Metrogarden projesine start verdi. Konut ve alışveriş merkezinden oluşan Metrogarden ÜsküdarÇekmeköy Metro hattına bağlantılı 7 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor.

250 milyon dolarlık yatırım
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Metrogarden projesinin Sur Yapı mimari grubu tarafından projelendirildiğini belirterek, “72 dönüm brüt 40 dönüm net arazi üzerinde toplam 104 bin metrekare inşaat alanına sahip Metrogarden’da 7-13 katlı 5 blokta 336 daire, bir alışveriş merkezi bulunacak. Açık alışveriş merkezi, sokak ve meydanlarıyla eski çarşı kültürünü modern yorumlarla günümüze taşıyacak. 2013′te tamamlayacağımız projenin yatırım bedeli ise 250 milyon dolar” diye konuştu.

Üsküdar metro ile 25 dakika
Çekmeköy’de, Şile ile Ümraniye yollarının kesişme noktasında inşa edilecek Metrogarden, Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı üzerinde ve metro istasyonunun hemen yanı başında yer alıyor. Yaklaşık 25 dakikada Üsküdar’a ulaşılabilecek hat Marmaray’la Atatürk Havalimanı’na bağlanacak. Metrogarden, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine de yaklaşık 16, Kozyatağı’na 12, Kadıköy’e 21 kilometre mesafede konumlanıyor.

Çarşı konseptinde AVM
Eski çarşı kültürünü modern haliyle yaşatacak Metrogarden AVM’nin ziyaretçileri, açık meydanlardan oluşan katlarda rahatlıkla dolaşabilecek. Konutlardan tamamen bağımsız işleyecek şekilde ve arazinin eğilimi dikkate alınarak tasarlanan AVM, bu nedenle blokların görüşüne engel teşkil etmeyecek.

Doğal yaşam konsepti
Elmas, Metrogarden’ın büyük yeşil bahçesinin her zaman canlı ve dinamik olacağını ifade ederek, projede Aquagarden’daki Locamarin ve Garden Club etrafındaki ağaç ve bitki örtüsü gibi düzenlemelerinin yeşil alanların hâkim olduğu bir çevre oluşturacağına işaret etti. Elmas, “Garden Club’da yer alan iki kış havuzu, dört mevsim yüzenleri ağırlayacak” dedi.

Projede 55-62 metrekare 1+1 daireler 217 ile 238 bin TL arasında, 85-124 metrekare 2+1 daireler 346 ile 507 bin TL arasında, 140-171 metrekare 3+1 daireler 537 ile 712 bin TL arasında ve 209-287 metrekare 4+1 daireler ise 811 ile 1 milyon 015 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.