Elit Royal Residence ile ‘ev alma komşu al’ dönemi

Elit-Royal-ResidenceBirbiri ardına yükselen konut projeleri insanlara sosyal anlamda birçok imkan sunarken, büyük ölçekli projeler özellikle komşuluk kültürünün yok olmasına neden oluyor

Mimarı açıdan sürekli gelişimin kaydedildiği şu günlerde komşuluğu yaşatmak isteyenlerin imdadına modern yaşamın her ihtiyacını karşılayan ve daha az kişiyi barındıran “butik residence”lar yetişiyor. Ankara’nın sayılı butik residence’larından birini inşa eden Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan: “Elit Royal Residence’da ev sahiplerine daha samimi ve güvenli bir ortamda yaşam olanağı sunuyoruz” Özellikle büyükşehirlerde sosyal donatı alanlarıyla zengin yaşam merkezleri sunan projelerin lüksünden vazgeçmeden komşuluk kültürünü de yaşamak isteyenler, “butik residence”ları tercih ederek modern hayatın ihtiyaçlarını karşılarken aile sıcaklığındaki samimi ortamlarda hayat sürme imkanı buluyor. Bundan 8-10 yıl öncesine kadar aile fertlerinden farksız olarak görülen komşular, o kadar önemliydi ki, insanlar evden önce binada oturanların profilini inceler ve birbirlerine “Ev alma, komşu al” nasihatinde bulunurlardı. Ama gündelik hayatın koşturmacası içinde birçok şeyden feragat etmek zorunda kalan günümüz insanı, değil alt katta oturanı, kapı komşusunu bile tanımaz hale geldi. Mimarinin her geçen gün daha özgün tasarımlarla karşımıza çıktığı şu günlerde, komşuluğu önemseyenler için de çözüm önerisi geliştiriliyor. Mimarlar, “butik residence”larla modern hayatın ihtiyaçlarından vazgeçmeden samimi komşuluk ilişkisi isteyenlere alternatif yaşam alanı tasarlıyor.

Başkent’te lüks ve konforun yeni adresi olarak dikkati çeken Elit Royal Residence da, Ankaralıları butik residence kavramıyla tanıştıran bir proje. Ankara’daki birçok önemli projede imzası bulunan Yeşim Hatırlı ve Nami Hatırlı’nın projelendirdiği Elit Royal, Başkent’in en nezih bölgelerinden Beytepe’de yükseliyor.

Mutfağını Türk titizliği ve Alman teknolojisini harmanlayarak tasarlayan, banyo ve seramiklerde de kral dairelerinde kullanılan markaları tercih ederek lüks anlayışına yeni bir boyut kazandıran Elit Royal Residence, komşuluk kültürünü önemseyenlerin uğrak noktası haline geldi.

Projeyi inşa eden Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, küçük ölçekli bir proje inşa etmekle konut sahiplerine daha sıcak bir ortam sunmayı amaçladıklarını belirterek, Elit Royal Residence ile ortaya çıkan “butik residence” konseptinin bu anlamda oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Yıldızhan, şunları söyledi:

“Ev sahiplerine eşsiz Beytepe ormanı ve Ankara manzarası sunan Elit Royal projemiz, Beytepe’deki en farklı proje olarak dikkatleri çekiyor. Lüks ve konforlu bir yaşamın kapılarını araladığımız projemizde konut sahiplerine unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini de sunuyoruz. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar birbirlerini hiç tanımadan hayatlarını sürdürüyor. Samimi komşuluk ilişkileri artık tarihe karışma noktasına geldi. Biz Elit Royal’de bu kültürü yeniden canlandırmak istiyoruz.”

Yıldızhan, butik residence konseptinde yaşayanların güvenlik anlamında da daha rahat edeceklerini kaydederek, “Büyük projelerde çok sayıda kişi oturduğu için güvenlik personeli de herkesi tanıyamıyor. Bu da haliyle güvenlikte bazı sorunlara neden olabiliyor. Kapıda 24 saat nöbet tutacak güvenlik, takdir edersiniz ki herkesi çok iyi tanıyamayabilir. Ama Elit Royal’de aile sıcaklığı olacağı için herkes birbirini tanıyabilecek” dedi.

-Mimari açıdan da gözde-

Elit Royal Residence projesinin mimarları Yeşim-Nami Hatırlı da “butik residence” konseptinin özel bir tasarım olduğunu kaydetti.

Konut alacakların genelde hem konforlu hem de samimi mekanları tercih ettiklerini belirten Nami Hatırlı, “Eski Ankara diye tabir edilen ve genelde iş merkezlerinin yoğunlukta olduğu Gaziosmanpaşa’da yaptığımız projelerde yatırım yapanlar, bizden az daireli ve herkesin birbirini tanıdığı butik projeler istiyordu. Şimdi ise durum değişti, firmalar büyük ölçekli projelere yönelmee gözleniyor. Ama son dönemlerde mahalle kültürüne de özlem başladı. İnsanlar kapıdan girenin kim olduğunu, karşı dairede kimin yaşadığını bilmek istiyor. Hali hazırdaki binalara baktığımızda insanlar, bırakın alt komşuyu, karşı dairede yaşayanı bile tanıma fırsatı bulamıyor. Tüm bu nedenlerle butik residence Türk kültürüne uygun bir yapı” dedi.

Mahalleli ve komşuluk ilişkilerinin sürdürülebilmesinin binaların ölçeğiyle doğrudan alakalı olduğunun altını çizen Yeşim Hatırlı ise, şöyle konuştu:

“Mimarlık geliştikçe binalardan beklentiler de değişti. Hal böyleyken eski Ankara evlerinde yaşanan mahalleli ve komşu ilişkilerini aslında herkes özlüyor. Ama mevcut yapı stokları ne yazık ki yeni talepleri karşılamıyor. Mesela, eskinin lüks konutlarında ebeveyn banyosu ya da farklı mutfak arayışlarına yanıt bulmak güç. Yeni binalarda ise komşuluk kültürü yok. Dolayısıyla artık yeni beklentilere cevap veren ancak eski kültürden de ayrılmayan bir yapı istiyor. Butik residence’lar da bu açıdan önemli bir boşluğu dolduruyor.”

Web: www.elit-royal.com
Tel: 0312 221 35 48