Corner Life’da satışlar yüzde 65’e ulaştı

Cornerlife GünesliKeleş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, Corner Life Güneşli projesi Ocak ayında başladı. 211 daire ve 21 dükkandan oluşan bir site yapıyoruz. 2014 Aralık ayında teslim etmeyi taahhüt ettik. Ancak daha önce bitireceğiz gibi gözüküyor. Daireler 1+0, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinden oluşuyor. Dükkanlarımızın da hepsi 8 metre tavan yüksekliğine sahip. 75 bin metrekare toplam inşaat alanı var. Açık, kapalı yüzme havuzu, bay bayan fitness, sauna, buhar banyosu, cep sineması, kreş gibi sosyal donatı alanları var. Ağustos, Eylül gibi erken teslim etmeyi planlıyoruz.

Bu projeden ev alanlar ne kadar kazandı?

Satışlarımız yüzde 65’e ulaştı. 2.850 TL’den lansmanı yapmıştık, şimdi 3.500 TL’ye ulaştık. Projenin sonuna doğru 4.500 TL’ye ulaşma hedefimiz var. Projemiz yüzde 20 prim yaptı. Bittiğinde yüzde 40-50’lere ulaşmasını bekliyoruz.

Ticari alanlar ne durumda?

Dükkanlarımızı satışa sunmadık, kiralamaya açtık. Bir kaç banka kuruluşu, fast food, marketlerle görüşüyoruz. Yakın zamanda anlaşma yapacağız.

Altın kampanyasıyla kaç daire sattınız?

Aralık 2013’ü kapsayan altın kampanyamızda 20’ye yakın daire sattık. Müşterilerimizin aldığı metrekare kadar altın hediye ettik.

En çok ilgi gören konut tipleri hangileri oldu?

Şu anda en çok satılan dairelerimiz daha küçük metrekareler. En çok 1+1 ve 2+1 satıldı. Müşterilerin yarısı oturum için, yarısı yatırım için satın aldı. Burada hem üniversitelere, hem alışveriş merkezlerine, hastanelere çok yakın bir lokasyondayız. Toplu ulaşım araçlarının alternatifi de fazla. Ayrıca çevredeki güçlü lokasyonlara hitaben yatırım için alan da çok müşterimiz var.

Güneşli bölgesini genel olarak nasıl değerlendirirsiniz?

Keleş İnşaat olarak iş olanağı ve rantı yüksek olan bir bölge olduğu için burada hemen hemen bütün arsalarla ilgileniyoruz. Yakında Corner Life Ofis çalışmamıza başlayacağız. 13 bin metrekare araziye yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alanlı bir proje düşünüyoruz. Prestijli bir ofis projesi yapıp fiyatları da makul tutmayı hedefliyoruz. 1-2 ay içinde ruhsat aşamasına geçip bahar aylarında da inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bunun yanında da bölgede arsa arayışlarımız devam ediyor. Çünkü Güneşli, Yenibosna ve Bağcılar bölgesi eskiden sanayi imarlıydı. Prestij+hizmet oldu. Dolayısıyla fabrikalar yavaş yavaş taşınıyor ve epey yeni arsa meydana çıkıyor. Arsa fiyatları 200 dolarlardan, 2 bin dolarlara çıktı. Hem yatırımcıya hem de oturumcuya hitap eden bir bölge haline geldi.

Havalimanının taşınması bölgeyi etkileycek mi?

Havalimanı taşınacak olsa da otoban bağlantısıyla üçüncü havalimanına da yakın bir bölge haline gelecek. Sahile, otobana, şehir merkezlerine yakın bir bölge olarak dikkat çekiyor.