İkinci etap TOKİ konutları son aşamada

Bursa İnegöl ilçesinde yer alan Karalar Köyü ile Akhisar Mahallesi arasında gerçekleştirilen TOKİ 2. etap bina inşaatları hızlı bir şekilde sürdürülüyor.

Yüzde 85 oranında tamamlanmış olan 2. etap TOKİ konutları, Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından incelendikten sonra en geç 2014 Şubat ayı itibariyle geçici kabul yapılacağını ifade edildi. İnegöl’de bir hayal oluşturan TOKİ, 2009 yılında ilk etabı tamamlanırken, şu an 3 tip konuttan oluşan 2. etapta sona geliniyor. 1244 konut sağlayan projede çevre düzenlemesi ve altyapı ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Projede konut dışında 32 derslikli lise binası ve aile hekimliği merkezi inşaatı da yapılıyor. 2. Etap, ilk etaba göre çok daha kaliteli bir inşaat sağlayacak. Özel bir mimari sağlayan proje konusunda İnegöl Belediyesi verilen arsaya bağlı olarak 50 daire alacak.

Bahar ayında ciddi bir hareketlilik başlayacak alanda belediye elinden gelen gayreti ve çalışmalarını sürdürürken, konutlar tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde bölgede hayat başlayacak. Ancak konut satın almak için İnegöl Belediyesi’ne değil Halk Bankası’na müracaat edilmesi gerektiği de ifade edildi.