Silivri’de arsa satan ev aldı, fiyatlar fırladı

Hürriyet Emlak Kasım 2013 Emlak endeksi incelenmesi sonrasında İstanbul’da son 1 ayda konut fiyatlarının en çok yükseldiği ilçeler arasında Silivri yer alıyor.

Silivri’de fiyatlar yüzde 21,8 oranında artış sağlarken, bölgede gayrimenkul danışmanları Trakya’da kış aylarına girilirken, arsa satan vatandaşların ev aldığını belirtiyor. Özellikle kış mevsimlerinde bölgede fiyat artışları yaşandığını ve bu sene yeni projelerin hızlı şekilde gelişmesi ile de artışın çok yüksek olduğunu ifade ediyorlar.

Endeks verilerine göre metrekare fiyatları 1500 ile 1800 TL seviyelerinde değişirken, yılbaşından sonra 2000 TL üzerine çıkması da bekleniyor. Bu konuda Silivri’de Fenerköy, Küçükkılıçlı, Çanta, Kavaklı, Gazitepe, Alipaşa ve Değirmenköy çok yüksek talep gösteriyor.

Gayrimenkul danışmanları son dönemlerde Silivri’de yükselen projelere dikkat çekerken, yeni projelerin hızlı şekilde gelişmesi ile bina kalitesinin yükseldiğini ve fiyatların eskiye göre yüksek olduğunu belirtiyor. Bu durum özellikle metrekare fiyatlarını yükseltirken, bölgede alım yapmak isteyen herkes öncelikle binaların depremden önce mi yoksa sonra mı yapıldığını araştırıyor.