Depreme değil muhite bakıyoruz

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan ankete göre ev alacak ya da kiralayacak vatandaşın sadece yüzde 14’ü depreme dayanıklılık konusunu ilk kriter olarak önemsiyor. Ankete katılanların yüzde 55’i ise evin bulunduğu muhitin en önemli kriter olduğunu söylüyor.

Ev satın alırken birçok kriter akılları kurcalıyor. Titiz bir eleme sürecinin ardından karar verip nihai sonuca ulaşılıyor. Hurriyetemlak.com bu süreçte vatandaşın evin hangi özelliklerine dikkat ettiğini araştırdı. Çıkan sonuçlara göre alacağımız evin depreme dayanıklı olmasını pek fazla önemsemiyoruz.

Hurriyetemlak.com tarafından yapılan ankete göre ev alacak ya da kiralayacak vatandaşın sadece yüzde 14’ü depreme dayanıklılık konusunu ilk kriter olarak önemsiyor. Ankete katılanların yüzde 55’i evin bulunduğu muhitin en önemli kriter olduğunu söylüyor. Yüzde 27’si öncelikle fiyata, yüzde 4’ü ise metrekareye bakıyor. Yaşanacak evin içerisinde en çok dikkat edilen özellik ise yüzde 37 ile büyük ve ferah bir salon. Yüzde 23’lük kısım geniş bir mutfağı, yüzde 16’lık kısım ısıtma sistemini önemsiyor. Ankete katılanların yüzde 13’ü yenilenmiş modern bir banyo isterken, yüzde 11’i ise balkona öncelik veriyor.