TOKİ’den İzmir’in iki yakasına iki stat

İzmir Karşıyaka ve İzmir Göztepe stadyumları için ihale tarihleri internet üzerinden ilan etti. TOKİ ve Gençlik ve Spor Bakanlığı protokolü ile inşa edilecek Karşıyaka Stadı için ihale 28 Ocak 2014 tarihinde ve Göztepe Stadı için ihale 29 Ocak 2014 tarihinde ihale yapılacak.

İzmir’de yer alan spor tesisleri UEFA standartlarının dışında kalmış olduğu için ihtiyaçları karşılayacak yeni statlar inşa ediliyor.

İzmir’de yer alan statların geliştirilmesi mümkün olmadığı için Karşıyaka’da 15 bin kişilik stadyum, kamp, eğitim merkezi ve il müdürlüğü hizmet binası inşa edilecek. 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik VIP tribün, 1482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü, 18 kişilik engelli tribünü yer alan stat inşa edecek. 4 farklı yönden girişleri bulunan statta ayrıca sporcu, basın, VIP ve protokol loca girişleri ayrılırken, 4 soyunma odası, hakem odası, teknik direktör odası ve revir alanları bulunacak.

Göztepe stadı için İzmir iklimi göz önünde bulundurularak, doğal yolla çim havalandırması sağlayabilmek, doğal ışık ve yarı geçirgen çatı malzemeleri hedefleniyor. Yağmur suyu çatılardan tahliye edilerek arıtıma alınacak ve sürdürülebilir enerji sağlanacak. 300 kişilik protokol, 500 kişilik VIP tribün, 250 kişilik basın tribünü, 75 engelli koltuğu ile 15 bin seyirci kapasitesi bulunduran statta kapalı ve açık otopark, otobüs otoparkı, eğlence merkezleri ve sığınak gibi alanlar yer alacak.