Haliçenazır’da 250 bin TL’ye

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. kentsel dönüşüm projesi Haliçenazır’ın tanıtımını gerçekleştirdi.
Haliç siluetine mimari tarzda uyum sağlayacak bir proje için en yakın sürede inşaatın başlaması hedeflenirken, Türkiye’nin en teknolojik mahallesi olması bekleniyor.

Türkiye’de sayılı projelerden biri olarak sosyal, çevreci ve kentsel dönüşüm sağlaması hedeflenen proje kendi enerjisini üretecek. Siluet ve kent kimliği konusunda çok hassas bir yapıya sahip olan projenin çizimleri Alman Mimarlık Firması Patzschke Architects tarafından yapılırken, ısınma için toprak altında bulunan sabit sıcaklık ısı pompaları ile yapıya dağıtılacak. Daha düşük sarfiyat ile ısıtma sağlayan sistem sayesinde sıcak-soğuk su imkanı da elde edilebilecek.

Projede AVM yapısı yerine kasap, manav, terzi gibi esnaf dükkanları, meydanlar ve sosyal alanlar yer alacak. Projede 45 metrekare loft dairelere kadar alternatifler bulunmak ile birlikte konut fiyatları 250-700 bin TL arasında değişecek.

Kentsel dönüşüm değişimindeki kişilere 2010 Ağustos döneminden itibaren kira yardımı yapılırken, kişiler borçlanmadan mülk sahibi olacak. Kentsel dönüşüm için 1 milyar dolar yatırım yapılması hedeflenirken, yabancı fonlar tarafından da beğeni kazandığı ve boğaza alternatif oluşturacak bir proje olduğu belirtiliyor. Ayrıca bütüncül bir yaklaşım getiren bu proje hakkında 0212 345 05 05 numaralı telefondan kapsamlı bilgi alınabilir.