Deprem bölgesinde toplamda 650 bin konut yapılacak

Deprem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’da gerçekleştirilen 3 bin 121 kalıcı konut temel atma töreninde konuştu ve depremzede vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Türkiye’nin, depremin yıkıcı etkilerini kısa sürede üstesinden gelerek kalıcı konutların inşasına başlayabilecek birkaç ülkeden biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, deprem turistleri benzetmesi yaparak, muhalefeti eleştirerek, onların yardım faaliyetleri yapmak yerine sadece fotoğraf çektirdiklerini söyledi.

Erdoğan, toplamda 650 bin konut yapacaklarını ve bunların 319 bininin bir yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, şehir merkezlerini yerinde dönüştürerek insanlara sağlam, güvenli ve huzurlu yuvalar ve iş yerleri kazandıracaklarını söyledi. Ayrıca, risk altında bulunan binalarla ilgili olarak kentsel dönüşüm sürecinin başlatılması çağrısı yaptı ve halktan, eğer binanın depreme dayanıklı olmadığı veya sel veya heyelan tehdidi altında olduğu gibi bir sıkıntısı varsa, hiç zaman kaybetmeden dönüşüm sürecini başlatmalarını istedi.

Erdoğan, seçimler öncesinde de destek istedi ve terör örgütleriyle kucak kucağa yürüyenlere gereken dersin verileceğini söyledi. Ayrıca, Diyarbakır annelerini unutmamalarını ve depremin yol açtığı yıkımların da üstesinden geleceklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremzedelerle ilgili yaptığı konuşmalar, Türkiye’nin deprem sonrası hızlı bir şekilde toparlanmasının ve kalıcı konutların inşasına başlamasının önemini vurgulamaktadır. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecinin başlatılması çağrısı, vatandaşların güvenliği ve sağlığı açısından önemlidir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…