Kyk burs başvuruları 2022 ne zaman başlayacak

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak

Kyk yurt başvurularının sonuçları beklenirken bir taraftan da burs başvuruları merak edilmektedir. Öğrenciler Kyk burs başvuruları 2022 ne zaman başlayacak diye merak etmektedir. Konu ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Burstan hangi öğrenciler yaralanır?

Öncelikle burs nedir sorusunun cevabına bakalım. Burs başarılı ve ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız olarak verilen paradır. Peki bunun için öğrencilerde hangi şartlar aranmaktadır.

*Ön lisans öğrencileri,
*Lisans öğrencileri,
*İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz. Öğrencinin başarısız olması durumunda burs kesilebilmektedir. Ayrıca öğrencinin vazgeçmesi veya sağlık sebebi gibi durumlarda da burs kesilebilmektedir.

Kyk burs başvuruları 2022 ne zaman başlayacak?

Kyk burs başvuruları 2022 ne zaman başlayacak henüz belli değildir. Ancak daha önceki yıllara bakıldığında kredi ve burs başvurularının Kasım ayı içerisinde yapıldığı görülmektedir. 2022-2023 eğitim dönemi için de yine Kasım ayında yapılması beklenmektedir.

KYK ve burs başvuru tarihleri Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) resmi web sitesinden duyurulmaktadır. Açıklama yapıldığı ve tarih bilgisi verildiğinde haberimizde bu bilgilere yer verilecektir.

Sorgulama nasıl yapılıyor?

Başvuru sorgulama yapmak için e-devlet sistemi üzerinde şifre ve kullanıcı kodu girilir. Sonrasında Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu sayfasına gidilerek sorgulama yapılmaktadır. Bu linkte tıklayarak https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu sorgulama yapılmaktadır.

2022 kyk burs miktarı ne kadar?

2022 yılında KYK lisans öğrencileri 850 TL burs almaktadır. Yüksek Lisans öğrencileri ise 1.700 TL almaktadır. Ayrıca doktora öğrencileri ise 2 bin 550 TL almaktadır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…