E-ipotek kullanımı yaygınlaştı

mustafa hakan ozelmacikli

Tapu işlemlerinde gerçekleştirilen bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacı ile e-ipotek uygulaması yürürlüğe girmişti. Gün geçtikçe e-ipotek uygulamasının kullanımı daha da arttı. Yaygın bir şekilde kullanılan e-ipotek uygulaması sayesinde söz konusu olan ipotek işlemleri tamamıyla elektronik ortamda gerçekleşiyor. Krediye ulaşımı hızlandıran e-ipotek uygulaması aynı zamanda ekonomik hayatta da katkı sağlıyor.

Konu ile ilgi bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, bu yol sayesinde nisan ayında toplamda 22 bin 461 adet ipotek işleminin e-ipotek uygulaması ile gerçekleştiğini belirtti. Konuyla ilgili söylemlerine devam eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, e-ipotek uygulaması sayesinde belge işlemlerinin elden yapılmasına gerek kalmadığını bu sayede de hem maliyetin düştüğünü hem de daha hızlı hizmet sağlandığının altını çizdi.

Ülkemiz genelinde ilk altı ayda toplamda 4 milyon 429 bin 572 tapu işleminin yapıldığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, bahsi geçen işlemlerden 4 milyar 18 milyon 715 bin 405 TL tapu harcı elde edildiğini söyledi. Bunlarda da Bunlarda 914 bin 670 satış, 150 bin 806 intikal, 10 bin 355 taksim ve 4 bin 95 bağış işlemi yapıldı.