İstanbul Havalimanı’nın büyüklüğü 46 ilçeyi solladı

istanbul havalimani

İstanbul Havalimanı, 76,5 kilometrelik inşaat alanıyla Türkiye’deki 46 ilçenin yüzölçümünden daha büyük alana sahip.

Harita Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Harita ve Arşiv Biriminden derlenen bilgilere göre, ilk fazı 29 Ekim’de açılan İstanbul Havalimanı, Türkiye’deki birçok ilçeyi yüzölçümünde geride bıraktı.

İstanbul Havalimanı; Adalar, Sultanbeyli, Kartal, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe, Beyoğlu, Kağıthane, Beşiktaş, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Fatih, Sultangazi, Güngören, Bahçelievler, Esenler, Bağcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Avcılar ile Esenyurt ilçelerinden büyük.

İstanbul’un 39 ilçesinden 27’si toprak büyüklüğü açısından İstanbul Havalimanı’nı geçemezken 12 ilçe ise İstanbul Havalimanı’nı bu açıdan geride bıraktı.

Tuzla, Pendik, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir, Büyükçekmece, Silivri ile Çatalca; İstanbul Havalimanı’ndan daha geniş.

İzmir’de Balçova, Bayraklı, Gaziemir, Karşıyaka, Konak ve Narlıdere ilçeleri, İstanbul Havalimanı’nın gerisinde kaldı.

Artvin’in Kemalpaşa, Çanakkale’nin Bozcaada, Giresun’un Eynesil, Kastamonu’nun Abana, Kocaeli’nin Çayırova ile Darıca, Ordu’nun Gülyalı ve Kabataş, Rize’nin Derepazarı ve İyidere, Sakarya’nın Arifiye, Trabzon’un Çarşıbaşı, Yalova’nın Termal ilçeleri de havalimanından daha küçük.