Gayrimenkulün Enerjisi raporu

rapor

İstanbul Avrupa Yakası’na ait gayrimenkul istatistiklerini ele alan araştırma, medya takip ve raporlama ajansı olan PRNet tarafından incelendi.

PRNet’in CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in hazırladığı “Gayrimenkulün Enerjisi” isimli rapordan ve medyadan alınan bilgilerin derlemesine göre, 2018 yılının ilk 6 ayında toplamda 272 bin 74 taşınma gözlemlendi. Bununla birlikte, en çok kiracının da %62 oranla Şişli’de olduğu bilgisi saptandı. İkinci olarak %58 ile Beyoğlu, onu takiben ise %57 ile Beşiktaş ilçeleri veriler arasına girdi.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde bahsi geçen konuyla alakalı, yazılı medyaya yansıyan haber sayıları da belli oldu. Medya incelemesi gerçekleştirildiğinde, kira ve konut başlığı altında 88 bin 351 haber olduğu öğrenildi. Bu başlık altında en çok konuşulan haberler ise İstanbul’daki konut ve kira fiyatları oldu.

Araştırmayla birlikte, Avrupa Yakası’nda yaşayanların %53,46’sının ev sahibi olduğu saptandı. Ev sahibi olanların en fazla bulunduğu ilçe ise %71’lik oranıyla Çatalca olarak görüldü.

Telefon : 444 7 212-1191