“Ankara’nın değerine değer katacağız”

Ozgur Guven

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, iş dünyasına yön veren MAG Business Ocak sayısında Ankara’nın bilinmeyen değerlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

“Ankara ürünlerinin bilinirliliğini arttıracağız”

“Bala’nın bulguru, Güdül’ün leblebisi meşhur ama kimse bilmez”

“Yüzde 85 oranında kırsal ilçemiz olmasına rağmen, Ankara’nın toplam nüfusunun yüzde 90’ı metrepolde yaşıyor”

“Türkiye’nin tarımsal çeşitliliğini arttırmalıyız”

“Kinoa tohumunun yüzde 75’ini destekliyoruz”

“Ankara küçükbaş hayvancılığın başkenti olmayı hak eden bir şehir”

“Kırkımcılık mesleğinin yayılmasını sağlayacağız”

“Hadi gel köyümüze geri dönelim”

“Köyden kente ters göçü başlatacağız”

“Jeotermale yatırım yapan yatırımcıların, alt yapısı Büyükşehir tarafından karşılanacak”

“Ankara’nın her ilçesinde minimum bir tane olmak üzere, bir ürüne ticari değer katacak ve o ürünleri bilinir hale getireceğiz” ifadelerini kullanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, bu değerlerin hem Ankara hem de Türkiye’de bilinirliliğinin arttırılması için çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Tanıtım noktasında eksik kalan yönlerin olduğunu söyleyen Güven “Bala’nın bulguru, Güdül’ün leblebisi meşhur ama kimse bilmez. Biz istiyoruz ki bu durumu tüm Ankara ve Türkiye bilsin” diye konuştu. ‘Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim” kampanyası kapsamında ters göçü başlatmayı hedeflediklerini belirten Güven “Ne kadar insanı Ankara kırsalına döndürürsek güzel bir şey başlatmış oluruz” diye konuştu.

Ercan Kahraman’ın Kapak olduğu MAG BUSİNESS Ocak sayısı, birbirinden renkli içeriği, özel röportajları ve gündemi, yakından takip eden konu başlıkları ile www.magdergi.com.tr, DijiMecmua, Turkcell Dergilik ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.