Başkent projeleri “doğal enerji” yatırımları ile dikkat çekiyor

uptown incekUptown İncek Konutları, 18 bin metrekare arazi üzerinde, bir düşey bir yatay bloktan oluşan kompakt bir proje. Yaklaşık 74 bin inşaat alanında, 1+1 loft, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve özel 3 dairenin yer aldığı 18 ayrı tipte 226 Residence Daire inşa ediliyor. Bina oturumunun dışında kalan 8 bin metrekare açık alanın 4 bin metrekaresi yeşil ve 4 bantlı yürüme bandı, çocuk ve yetişkin spor alanları ile işlenmiş olup yatırım yaklaşık 40 milyon Dolar ile yükseliyor.

Uptown İncek Konutları, Ankara’nın gelecekteki Maslak hattı diye nitelendirebileceğimiz İncek’te, TED koleji karşısında, göl ve vadi açılımının güney cephe ile birleştiği bir arazide, konumunun verdiği avantajı doğal enerji kaynakları ile destekleyen Lema Grup güvencesi ile yükseliyor. (klişe altı spot)

Başkent’in kentsel gelişimi içinde Çankaya’dan başlayıp Oran’a uzanan hattın çok yakın bir gelecekte Oran’dan İncek’e kaydığına şahit olacağız. İncek, yaklaşık 40’a yakın yeni proje ile Ankara’nın yeni Maslak hattı olma yolunda. Hemen tüm yatırımlar modern mimari çizgileri ve İstanbul’a göre görece daha geniş iç mekanları ile dikkat çekiyor. Ancak en önemli farklardan biri özellikle İncek bölgesinde devam eden projelerde doğal enerji kaynaklarından yararlanma yönünde ilk yatırım maliyetlerindeki yükselmeyi göze alan yatırımcılar ve sadece bugüne değil geleceğe yatırım yapan projeler.

ATIK SU YÖNETİMİ VE SOLAR PANEL DESTEĞİ

Uptown İncek Konutları, hem arazinin hem de yerin-yönün avantajlarını projeye yansıtmış. Tamamen manzaraya-güneye odaklı zemin üstü 36 katlı yüksek blok ile arazi doğal eğimine ters yönde, düşey bloğun 8. katından 3. katına kadar alçalarak yay çizen yatay blok, güney ışığını araziye alırken, manzaraya da açılmayı sağlamış durumda. Mimari kararların yanında yatırımcının solar paneller ile güneşten elde edeceği ısıyı projeye aktarması, atık suyun toplanıp çevre hizmetleri için kullanılmasının desteklenmesi projenin dikkat çekici özellikleri arasında.

Açık yüzme havuzu yerine teraslarda içe dönük sosyal yaşam önerisi

Ankara’da iklim verileri açık yüzme havuzlarının kullanım dönemi için oldukça kısıtlı. Özellikle kış dönemi ağırlıklı iklimde, güney cepheli teras ve balkonlar ise oldukça kıymetli. Uptown, bahçeli müstakil ev konforunu yatay blokta geniş teraslar ile sağlamaya çalışıyor. Düşey blokta güney cephe tamamen balkon ve teknik katlardaki çözümlerde teraslar ile şekillenmiş. İki çekirdekli iki farlı bloktan oluşan kütlenin tek bir düşey blok olarak algılanması ve birleşim noktasındaki dairelere ait ıslak mekanlar dikkat çekici. İstenmeyen cephelere atılan banyo pencereleri çok daha sıkıntılı ve fiziksel yapı gereklerinde çok daha büyük sorunlar doğurmakta. Uptown’un güney cepheli banyoları bu anlamda önemli bir karar. Açık sosyal alanların tasarımında, 3 bodrum kata inen kapalı otopark girişi iddialı bir su oyunu ile şenlenmiş.

NET 3 METRE TAVAN YÜKSEKLİĞİ VE ŞEFFAF KAPILAR İLE ŞIK DAİRELER

Lejant ve 2 Derece Mimarlık imzalı projenin en önemli iç mekan kriterleri, hemen tüm evlerde çamaşır-kurutma senaryosunun banyolardan çıkarılmış olması. Minimum koridor alanı ile maksimum kullanım alanı hedeflenen iç mekanlarda özellikle 3+1 ve sonrası büyük dairelerde, daire girişlerinin evin genel konforuna vurgu yapacak perspektife açılması önemli. Şeffaf kapılar gün ışığını daire girişine kadar taşırken, 3 metre net yükseklik oldukçe ferah bir etki uyandırıyor. Oda büyüklükleri yatma, giyinme ve çalışma fonksiyonlarına cevap verecek nitelikte. Bina genel mahalleri dahil, konut içlerinde zemin ve duvar kaplamaları doğal mermer. 4+1 ve 2+1 daireler için Başkent’li kullanıcıya yönelik modern-ağır ve modern-spor iki farklı dekorasyon önerisi sunuluyor. Mutfak tezgahlarında “quartz” esaslı bir tezgah, tüm duvarlarda duvar kağıdı ile daireler tamamlanmış.

MODULER BÜYÜYEN KONUT İŞLETİM SİSTEMİ VE ZEMİNDEN ISITMA

TEKNİK ÖZELLİKLER
Tüm site yükünü kaldıracak kapasitede jeneratör, site yönetim hizmetleri ve güvenlik temeline kurulan ve modüler konut içi diğer servislerin eklenebileceği akıllı ev sistemi, mutfaklarda buzdolabı hariç ankastreler, salonlarda çift duvar elektrik, data hattı çıkışları, zeminden ısıtma, 4+1 için 2, 5+1 için 3 adet olmak üzere tüm daireler için yönetim planında belirlenmiş otoparklar, tam kapasite tüm dairelerin ihtiyacını karşılayacak jeneratör, split klima alt yapısı satışa dahil bazı özellikler.

DAİRE FİYATLARI

Daire m2 (Brüt) Fiyat (BİN TL)
1+1 (loft) 86 335.167 – 401.265
2+1 103-163 411.644 – 462.735
3+1 232-240 910.042 – 929.903
4+1 229-341 742.000 – 1.011.472
5+1 303-388 1.168.009 – 1.376.326

****

DOĞRUSU !!!
“ÇOK ÇOK ŞIK DEKORASYONLAR İLE SATIŞ ALICI İÇİN AVANTAJ MI?”
-Evet! İç mekanlarda kaliteli çözümler seçim aşamasında çok önemli.
-Hayır! Güzelliğin büyüsü, bina sağlığına ilişkin sorularınızı unutturmamalı.

Esin Tümer/Htemlak