2015 yılının iç mekan ve dekorasyon trendleri

2015-yilinin-ic-mekan-ve-dekorasyon-trendleriYeni eğilimler, yeni koleksiyonlar yeni yıla taze bir başlangıç anlamına gelir. Siz de değişime yeni bir ev sahibi olarak veya evinizi yeniden dekore ederek başlayabilirsiniz.

‘Geleceğe Dönüş 2’ filminde Doktor Brown ve Marty McFly’in seyahat ettiği geleceğe sonunda ulaştık. 2015 son derece fütüristik bir tarih gibi görünse de yaşam, 1980’lerden bugüne gelindiğinde filmlerdeki kadar da ütopik teknolojilere ulaşmadı ama konfor, yaşam standartları, kalite ve lüks anlamında oldukça yol kat edildi. Gelin, yaşam alanlarımızda 2015 yılında bizleri etkileyecek uluslararası dekorasyon eğilimlerine bir göz atalım:

İçeridekiler, dışarıdakiler…
Farklı alışkanlıklar yaratmak, tasarımların amaç ve işlevlerine şekil veriyor. Bu sezon tasarımcılar, iç mekanlar için dış mekan mobilyaları tasarlıyor. Misafirlerinizi etkilemenin tek yolu, doğru ürün seçimi.

Etnik baskılar, dokular
Etnik desenlerde kumaşlar, koltuk döşemelerine ve perdelere çok yakışıyor. Yastıktan duvar kağıdına kültürler karması bu yılın popüler eğilimi. Otantik mobilyalarla sıkıcı ortamları renklendirebilir, stilinizi konuşturabilirsiniz.

Bej hakimiyeti
Güvenli, zamansız bir renk olan bej, renk paletlerinin uzun yıllardır favorisi. Sezonun canlı renkleriyle taban oluşturacak bu rengi aklınızın bir köşesinde tutun.

Renk katmanları
Aynı rengin tonları veya farklı farklı renkleri tek duvara uygulayarak mekan algısını değiştirin. Sofistike, yumuşak ve sakin… Her duvara farklı bir ton veya renk kullanmak da bu trendin önerdiklerinden. Yaşam alanınız sizin oyun alanınız ne de olsa…

Sınıf atlatan metaller
Modern stillerin oluşmasında bakır, pirinç, altın ve krom gibi metalik efektlerin kullanımı yeni bir trend değil; ancak giderek rafine ve doğal mobilyalarda kullanıldığını gözlemliyoruz. Özellikle pirinç ve bakırla, yeni yılda daha çok aydınlatma, mutfak ve banyo armatürlerinde karşımıza çıkacak.

Fitilli kadifeler
Birçok tasarımcı, fitilli kadifeleri çoktan koleksiyonlarına aldı bile. 2016 yılına doğru daha da kullanımı artacak bu kumaş, düz kadifelere sıkı bir rakip olacak ve kanepeden koltuğa her yerde karşınıza çıkacak.

İp sanatı ve makrame
İpin bir sanat olduğunu düşünmüyorsanız halı ve kilimlerinize dikkatle bakın. Son dönemde birçok sanatçının tuvallarinde kullandığı ip, hem ekonomik hem de kolay bulunabilir bir malzeme. 80’lerden sonra makrame örgü saksı ve panolar tekrar duvarlarda yerini alıyor. Ana bir trend olmasa bile, aksesuar olarak evinizi şıklaştıracak.

Binlerce mavi
Yılın rengi kızıl kahve (Marsala) olarak belirlense de bu yılın yıldızı, mavi. Ama mavinin binlerce tonu desek yanlış olmaz. Kobalttan safire, gök maviden elektrik maviye evinizde kullanmaktan korkmayın, en azından bu yıl çünkü. Klasik tasarımlar yerine modern tarzlara yönelin.

Remax