Düzlem Yapı’dan Papatya Vadi Konakları projesi

Papatya Vadi KonaklariPapatya Vadi Konakları ve Papatya Residence projeleriyle gündeme gelen Düzlem Yapı, CNR Expo 2014 Emlak Fuarı’ndaydı. Düzlem Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ağma, Fuarı ve konut sektörünü Milliyetemlak’a değerlendirdi.

Bengü Öner: Öncelikle fuarla ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?

Metin Ağma: Beklentimiz zaten Körfez ülkelerinden müşterilerimiz olmasıydı. Yabancı brokerlarla tanışma fırsatımız oldu. Bu brokerlardan İstanbul’da şube açanlar oldu. Epey ilgi var açıkçası. Fuardan sonra daha geniş bir açıda görüşeceğiz. Bu sıcak ilginin fuar sonrasında da devam edeceğini düşünüyorum.

Bengü Öner: Konut sektörünün yakın geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?

Metin Ağma: Doğrusu inşaat sektörü seçimler ve öncesinde hep bir şeylere endeksliydi. Beklentilerimizi hep ertelediğimiz için durgun geçiyor bu ara. Ama mütekabiliyet yasası çok iyi oldu. Fuarın da en büyük özelliği bu yabancı satışı getirebilmesi oldu. Bu durgunluğu atlatmada önemli olacak. Gelecek zamanda sektörün daha iyi olmasını umuyoruz. Gayrimenkul her zaman kıymetli. Türkiye ve İstanbul oldukça uygun fiyatlara sahip. Şu an belki fiyatlar iç piyasaya biraz yüksek gelebiliyor ama dünyada gerçekten uygun satıyoruz. Ama maliyetlerimiz de arttı.

İstanbul’da arsa bulabilmek çok zor. Bu konuda çok zorluk çekiyoruz. İnşaat maliyetleri artıyor arsa bulmak zorlaşıyor. Ama gayrimenkulün yükseleceğini düşünüyorum ben. Alınan gayrimenkulü kiraladığınız zaman da büyük getiriler elde ediliyor. Yatırım düşünenlere küçük daireleri, yaşamak isteyenlere büyük metrekareli daireleri öneririm.

Bengü Öner: Son projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz son olarak?

Metin Ağma: Düzlem Yapı olarak 2006 yılında kurulduk. Papatya Residence 1-2-3 projelerini yaptık. Yine Beylikdüzü’nde Döğme Grubu’yla birlikte 45 dönümlük bir proje yapıyoruz. Bu projede 1. fazda 480 tane 1+1 dairemiz var. 2. etapta 675 tane 1+1 dairemiz var. 3. etapta da 200 tane 1+1 dairemiz olacak. Toplamda 1300-1400 1+1 dairelik bir projemiz olacak. Bunun dışında Beykent bölgesinde Yeşilkent’te konutlar yaptık. Paradise AVM’yi yaptık 2003 yılında. Yine bu bölgede Papatya Vadi Konakları’nı yapacağız. 7 bloktan oluşacak toplam 123 daire var. 2+1, 3+1, 4+1 daireler olacak. Güzel butik bir proje olacak.