Başaran İnşaat’tan Mina Towers projesi

Mina TowersFikirtepe’de kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 4 bin konut inşa edeceğini açıklayan Hüseyin Başaran, Fikirtepe’yi Manhattan gibi bir şehir yapacaklarını kaydetti.

Ramada otelleri ve fındık ihracatı ile tanınan iş adamı Hüseyin Başaran, Fikirtepe’de iddialı bir proje ile gündeme geldi. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başaran, Türkiye’de ilk kez çelik konstrüksiyon kullanarak Manhattan gibi bir şehir kuracaklarını ifade etti. Başaran Holding’in sahibi ve aynı zamanda CEO’su olan Hüseyin Başaran fındık, enerji ve turizm sektörlerinin ardından inşaat sektörüne de girdi. Fikirtepe kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında Fikirtepe’de konut inşa edecek olan Başaran, Fikirtepe’nin merkezinde bir hayat kuracak. Fikirtepe merkezinde Bağdat Caddesi’ne 15 dakika gibi bir mesafede yer alan 200 bin metrekarelik bir alanda konut ve rezidencelar inşa edecek olan Başaran, projeyi 1 milyar dolar yatırım ile gerçekleştirecek.

Ünlü mimar Eren Talu’nun tasarladığı proje Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon sitesi olmaya aday. Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başaran, Fikirtepe’de 4 ada aldıklarını ve 4 bin konut inşa edeceklerini ifade etti. Önde yer alan iki adada 1700er tane konut inşa edeceklerini ifade eden Başaran, projenin adının Mina Towers olacağını belirtti. İnşaata Haziran ayında başlayacaklarını kaydeden Başaran, projeyi 6 ayda tamamlamayı hedeflediklerini ifade etti. Projenin yüzde 30 daha pahalı ama depreme dayanıklı olacağını kaydeden Başaran, bu proje ile Fikirtepe’nin değerinin artacağını ifade etti.