Şehrizar Konakları’nda 1 Milyon 950 bin liraya

Gap İnşaat İstanbul’un doğasını, dokusunu ve değerlerini Şehrizar Konakları’nda buluşturuyor. Şehrizar Konakları’nda fiyatlar 1 milyon 950 bin ile 3,5 milyon lira arasında değişiyor.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, fiyatların 1 milyon 950 bin lira ile 3,5 milyon lira arasında değiştiği Şehrizar Konakları projesini 275 milyon lira gelir üzerinden yüzde 50 pay almak üzere Gap İnşaat’a verdiklerini, şu anda gelirin 539 milyon liraya çıktığını kaydetti.

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ve Çalık Holding iştiraki Gap İnşaat tarafından Üsküdar Altunizade’de gerçekleştirilen Şehrizar Konaklarının tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Kurum, projenin, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Kurum, ”Projeyi, 275 milyon lira gelir üzerinden yüzde 50 pay almak üzere Gap İnşaat’a vermiştik. Şu anda gelir 539 milyon liraya çıkmış durumda. Bunun da yüzde 50’si Emlak Konut payı” diyerek, halihazırda 97 adet bağımsız bölümün satışının tamamlandığını, kaparosu alınanlarla birlikte dairelerin yüzde 60’ının satıldığını aktardı.

Kurum, mütekabiliyet yasasına ilişkin bir soru üzerine, 3 ay içinde bu yasanın çıkmasının planlandığını belirterek, ”Bu konuda lokasyon önemli olacak. Yabancılar buraya, şehrin keyfini çıkarmak için gelecektir. Bu yüzden de şehir merkezindeki projeleri seçeceklerdir. Merkeze zaten talep var. Bu belki biraz fiyata yansır ya da proje satışları biraz hızlı gider” diye konuştu.