Cuma, Nisan 19, 2024
Emlak Haberleri

Antalya mega şehir olacak

Antalya, Liman, marina, film platosu, teleferik ve özel proje alanları olmak üzere yaklaşık 4.5 milyarlık 11 projeyle mega şehir olmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu projelerle kentin taşı toprağı altın olacak” dedi

İstanbul’dan sonra en çok turisti ağırlayan Antalya, mega projeleriyle yerli ve yabancı yatırımcıyı çekmek için gaza bastı. Şehrin geleceği, SABAH gazetesinin medya sponsoru olduğu, GYODER ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehirde yapımı planlanan yaklaşık 4.5 milyar liralık yatırım bedeline sahip 11 projeyle Antalya’nın yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından en cazip şehirlerin başında geleceğini söyledi. Antalya’da istedikleri metrekare fiyatlarına ulaşamadıklarının altını çizen Türel, “Şu anda 10 ayrı müze projesiyle uğraşıyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız yatırımlar içinde kruvaziyer limanı, marina, film platoları, teleferik, santral, katı atık tesisi ve konut olmak üzere 11 proje var. Bu projelerle birlikte Antalya’nın taşı toprağı altın olacak” dedi.

BÜYÜK DÜŞÜNÜN
Antalya şehrine kimlik kazandıracak projelere önem verdiklerini, ancak yeni projelere karşı müthiş bir korku olduğunu ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, karşılaştığı bir tepkiyi şöyle anlattı: “Tinercilerin mekanı haline gelmiş bir yer var, orayı Antalya’ya kazandırmaya çalışıyoruz. Çevreci bir grup geldi ‘yapma’ dedi. Antalya’ya yaptığımız stadyum 2016 yılında bitmiş olacaktı. Neymiş, ‘kent merkezlerinde büyük projeler olmazmış.’ Halbuki, Kore, Çin gibi ülkelerde şehrin içine taşınmaya başladı. Bu vizyonsuzluk Antalya’ya 10 yıl kaybettirdi.” Kentsel dönüşümü için de geç kaldıklarını dile getiren Türel, “Şimdi Kepez Santral dönüşümünü başlatıyoruz. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi. Bu, klasik kentsel dönüşümün ötesine gidecek ve Antalya’ya yeni bir kimlik kazandıracak. Çünkü sıfır problem, yargıda bir sorun yok. 3 bin 200 hak sahibine 5 bin konutla bu yapıyı Antalya’ya kazandırıyoruz. İbadet yerinden hastanesine kadar bir şehir projesi. Başta bunu izah ettiğimizde vatandaştan büyük tepki gördük ancak anlattıkça kabul gördü” dedi. Bu nedenle kentsel dönüşümün halka çok iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Türel, yeni dönüşüm projelerini şöyle anlattı: “Vatandaşa gittiğimizde, ‘Aman bizi müteahhitle karşı karşıya getirme’, müteahhide gittiğimizde ‘aman bizi vatandaşla karşı karşıya getirme, belediye arada sigorta olsun’ diyorlar. Böylelikle yeni projemizde 7 bin 880 konutluk kentsel dönüşüm için sorunlu, gecekondu bölgesinde bir haftada 3’te 2’de mutabık kaldık” ifadelerini kullandı. Gayrimenkulde müteahhitle hak sahibinin karşı karşıya gelmek istemediklerini bunun üzerine belediyenin güvence verdiği ve aracı olduğu bir model oluşturduklarını vurgulayan Türel, “Değişime direnmek geri götürür. Küçük olsun bizim olsun mantığı global hedefleri itibarsızlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz” şeklinde konuştu.