2017 kira beyannamesi ne zaman verilir

ev vergisi

Evini kiraya verenler ve kira geliri de o yıl için belirlenen tutarın üzerinde olan mükellefler Kira Geliri Beyannamesi vermek zorunda.

2017 yılında ne kadar kira geliri olan beyanname vermeli? 2017 kira geliri beyanname son veriliş tarihi ne zaman? Kira beyannamesi verilirken nelere dikkat edilmeli. İşte kira geliri beyannamesi hakkında bilinmesi gereken her şey!

2017 Kira Gelir Beyannamesi Son Veriliş Tarihi ve Taksitlerin Son Ödeme Tarihi

2016 yılında kiraya vermiş olduğunuz gayrimenkuller için kira geliriniz üst sınırın üzerinde ise 01 mart 2017 tarihi ile 25 mart 2017 tarihleri arasında kira beyannamesini vermeniz gerekmektedir.

Beyanname verildikten sonra ilk taksit için son ödeme tarihi 31 Mart 2017 , ikinci taksit için ise 31 Temmuz 2017 tarihi olacak.

Tahsil Edilmemiş Kira Gelirleri Beyanda Verilir mi?

Henüz tahsil edilmemiş olan kira gelirleri kira beyannamesine dahil edilmez.

2016 Kira Geliri İçin Beyanname İstisna Tutarı Ne Kadar?

2016 yılında konut ve işyerlerinden elde etmiş olduğunuz kira gelirleri toplamı 3800 TL üzerinde ise kira beyannamesi vermeniz gerekir. Eğer altında ise kira beyannamesi verme zorunluluğunuz bulunmamakta.

Maliye Kira Gelirlerini Nasıl Denetler?

Vergi daireleri kira geliri denetimini banka hesapları üzerinden yapar. Yani kira geliri adı altında banka hesaplarına yapılan ödemeler denetim altındadır.

Ayrıca vergi dairesi son zamanlarda evde oturanların ev sahibi mi yoksa kiracı mı olduğu yönünde denetimler yapmakta. Yani bakıyor evin sahibi Ali iken elektrik sayacı Veli üzerinde ise buna göre de bir kira gelir denetimi yapabiliyor. Dolayısıyla dikkatli olmak gerekir bu konuda.

Kiracı Kirayı Bankaya Yatırmak Zorunda mıdır?

İşyeri kiralarının bankaya yatırılması zorunluluğu bulunmaktadır. İşyeri kiralarının PTT banka yatırılmak zorunluluğu bulunmaktadır.

Konutlarda ise 500 TL üzeri kira tutarlarının banka aracılığı ile ödenme zorunluğu bulunmaktadır.

Konut ya da İşyerleri İçin Çekilen Krediler Kira Gelirinden Düşülür mü?

Kiraya verilmiş olan konutlar ya da işyerleri için kredi çekildiyse kredi faizi vergi gelirinden düşülerek kira geliri hesaplanır.

Kendi Evini Kiraya veren Başkasının Evinde Kirada Oturanlar Kira Beyannamesi Vermek Zorunda mı?

Vermiş olduğu kiralar almış olduğu kira gelirinden düşülerek hesaplama yapılır.

Kiralık İşyerini Basit Usül Vergi Mükellefi Çalıştırıyorsa Kira Beyannamesi Verilir mi?

Basit usül mükellefler kira stopajına tabi olmadığı için işyeri sahibinin kiradan elde ettiği gelir 2016 yılı için 1580,00 TL üzerinde ise 25 Mart 2017 tarihine kadar kira gelir beyannamesini vermesi gerekir.

Evin Birinci Derece Akrabalara ya da Tanıdıklara Kiralanması Halinde Kira Beyannamesi

Konut sahibinin yakınlarının evde kalıyor olması halinde ise emsal kira bedeli hesaplanır ve matraha eklenir.