2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı

Ev sahipleri için kritik bir dönem olarak görülen 2015 emlak vergisi ikinci taksit dönemi konusunda merak ettiğiniz noktalar ve izlemeniz gereken yol hakkında bilgileri bu haberden alabilirsiniz.
Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun kapsamında taşınmazlar için geçerli olmakla birlikte sadece taşınmaz sahipleri tarafından ödenir.

2 taksit halinde ödemesi yapılan emlak vergisinde ilk taksit ödemesi Haziran ayında gerçekleştirilirken ikinci taksit ödemeleri ise herhangi bir ek süre verilmediği takdirde Aralık başı Kasım sonunda ödenir.

Emlak vergisi ile ilgili ödemeler konusunda Büyükşehir belediyelerine bağlı olan bölgelerde daha farklı fiyatlar uygulanmaktadır. Kişiler ev arsa arazi veya işyeri sahibi olduklarında her sene belirli bir emlak vergisi ödeme zorunluluğu da bulunur ve bir taşınmazın birden fazla sahibi bulunuyorsa bu ödemeler mülkiyet türüne göre değişimler gösterebilir.

Bir taşınmaz üzerinde Paylı mülkiyet bulunması durumunda Malik olan kişiler arasında mükellef ödeme kabul edilmektedir. Elbirliği mülkiyeti yaralıyorsa malikler vergiden Müteselsil olarak mesul olurlar.

Büyükşehir belediyelerinde genellikle emlak vergisi ödemeleri küçük şehirlere göre %100 daha yüksek rakamlar ile denmektedir.