2014 Eylül’de yeni satışa çıkacak konut projeleri

Konut ProjeleriMevsimsel durgunluğun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de araya girmesi ile beklemeye geçen inşaat sektörü Eylül’e hızlı bir giriş yapacak. Eylül ayında toplam 11 yeni proje satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte 2014 Eylül’de yeni satışa çıkacak konut projeleri

Okulların kapanmasıyla birlikte durgunluğa giren inşaat sektörü Eylül’e hazırlanıyor. Mevsimsel durgunluğun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de araya girmesi ile beklemeye geçen inşaat sektörü Eylül’e hızlı bir giriş yapağa benziyor. 10’u İstanbul’da, biri ise İzmir’de olmak üzere toplam 11 yeni konut projesi lansmana özel fiyatlarla görücüye çıkmaya hazırlanıyor. İşte tüm detayları ile 2014 Eylül’de yeni satışa çıkacak konut projeleri…

1. Keleş İnşaat Küçükçekmece projesi Eylül’de görücüye çıkacak

Keleş İnşaat Küçükçekmece projesi 60 bin metrekare alan üzerinde toplam 600 konuttan oluşuyor. Konutun yanı sıra yaklaşık 400 ofisin de yer alacağı Keleş İnşaat Küçükçekmece projesinde 1+1 ve 2+1 konut seçenekleri yer alıyor. Eylül ayında satışa çıkması planlanan Keleş İnşaat Küçükçekmece projesi E-5 üzerindeki konumu ile dikkat çekiyor.

2. Dumankaya Fikirtepe projesine ön talep topluyor
Dumankaya Fikirtepe projesi Eylül’de yeni satışa çıkacak konut projeleri arasında yer alıyor. 38 milyon TL yatırım değerine sahip olan projede 450 bin metrekare alan üzerinde yükselecek. Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Dumankaya Fikirtepe projesi toplam 505 konuttan oluşacak.

3. Avlu Kurtköy’de metrekaresi 2 bin 650 TL
Demirbaş Yapı ve Erguvan İnşaat ortaklığında Kurtköy’de hayata geçirilen Avlu Kurtköy projesi 45 milyon TL yatırım değerine sahip. Kurtköy Pendik’te yükselen Avlu Kurtköy projesi 7 bin 200 metrekare alan üzerinde toplam 138 konuttan oluşuyor. Ön talep toplama sürecinin devam ettiği Avlu Kurtköy projesinde resmi satışlar Eylül ayında başlayacak. Avlu Kurtköy’de daireler metrekaresi 2 bin 650 TL’den satışa sunulacak.

4. Şua İnşaat Fikirtepe’de geri sayım başladı
Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Şua İnşaat Fikirtepe projesi 24 bin metrekare alan üzerinde 700’den fazla konut ve 5 bin metrekare ticari alandan oluşuyor. 600 milyon TL yatırım değerine sahip olan Şua İnşaat Fikirtepe projesinde konut fiyatları ise henüz belirlenmedi. Projede fiyatların bölgedeki diğer projelere yakın olması planlanıyor.

5. Makro Kayabaşı projesinde metrekaresi 2 bin 500 TL
Emlak Konut GYO’nun Başakşehir Kayabaşı 4.etap arsa ihalesini 1 milyar 400 milyon TL ile kazanan Makro ve Akyapı ortaklığı Kayabaşı projesini Eylül gibi satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Toplam bin 800 konuttan oluşan Makro Kayabaşı projesinde konutları yanı sıra cadde mağazalar da yer alıyor. Projede konutların metrekaresi 2 bin 500 TL ile 2 bin 800 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulması planlanıyor.

6. Siltaş Mavipark’ın satış ofisi hazırlanıyor
Siltaş Yapı tarafından Maltepe’de inşa edilen Mavi Park projesi 14 katlı 2 bloktan oluşuyor. Toplam 56 daireden meydana gelen Siltaş Maltepe projesi Mavipark Evleri’nde 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. Maltepe kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Maltepe Mavi Park projesinde konut fiyatları ise henüz netleşmedi. Önümüzdeki Eylül ayında satış ofisinin kurulması planlanan Mavipark Maltepe projesinde satışların da ay içerisinde başlaması hedefleniyor.

7. Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon sistemli projesi olacak
Başaran Group Fikirtepe projesi 1 milyar dolar yatırımla inşa edilecek. Mina Towers adıyla lanse edilen proje Türkiye’nin ilk çelik konstrüksiyon sistemli projesi olacak. Mimar Eren Talu imzası taşıyan Fikirtepe Mina Towers projesi 345 bin metrekare alan üzerinde 25 katlı 6 adet kuleden oluşacak. Ön talep toplama sürecinin devam ettiği Başaran Group Fikirtepe projesi Mina Towers ‘da fiyatlar ise henüz netleşmedi. Toplam bin 702 konuttan oluşan Mina Towers Fikirtepe projesinde konut teslimlerinin 24 ay sonra yapılması planlanıyor.

8. Dumankaya Mozaik zamlı fiyatlarla satışa çıkacak
Dumankaya İnşaat Sancaktepe projesi Dumankaya Mozaik’te ön satışlar devam ediyor. 3 etapta toplam 709 konuttan oluşan Dumankaya Mozaik projesinde stüdyodan 4+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. Fiyatların 153 bin TL ile 600 bin TL arasında farklılık gösterdiği Sancaktepe Dumankaya Mozaik projesinde metrekare fiyatlar ise lansmana özel 3 bin 250 TL’den başlıyor. Eylül ayında zamlı fiyatlarla resmi satışların başlayacağı Dumankaya Mozaik Sancaktepe projesinde metrekare fiyatların 3 bin 650 TL’ye çıkması öngörülüyor.

9. Bulvar İstanbul’un rezidans bloğu satışa çıkıyor
Emlak Konut GYO ve Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir’de inşa edilen Bulvar İstanbul projesinin rezidans bloğu Eylül ayında satışa çıkacak. 2 etapta toptan bin 555 konuttan oluşan Başakşehir Bulvar İstanbul projesinde 1+1’den 5+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor. 30 bin metrekare alan üzerinde yükselen Bulvar İstanbul ikinci etapta toplam 130 konut yer alıyor. Bulvar İstanbul rezidans bloğunda daireler metrekaresi ortalama 3 bin TL’den satışa sunulacak.

10. DKY İnşaat’tan 2 yeni proje
DKY İnşaat Eylül ayında 2 yeni projeyi satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Biri Tuzla Aydınlı diğeri ise Kartal’da inşa edilen projelerde ön talep toplama süreci devam ediyor.
DKY İnşaat Tuzla projesi Lokum Evler, 7 blokta toplam 722 konuttan oluşuyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut seçenekleri yer alıyor. DKY İnşaat Kartal projesi Deniz Yıldızı ise Marmara ve Adalar manzarasına hakim toplam 175 konuttan oluşuyor.

11. Demir İnşaat’ın İstanbul dışındaki ilk projesi
Demir İnşaat’ın İstanbul dışındaki ilk projesi olma özelliği taşıyan İzmir projesi de Eylül ayında yeni satışa çıkacak konut projeleri arasında yer alıyor. 20 blokta toplam 500 konuttan oluşan Demir İnşaat İzmir projesi 130 milyon TL yatırım değerine sahip. Demir İnşaat İzmir projesinde 1+1’den 4+1’e kadar farklı konut seçenekleri yer alıyor.

Şengül KIRMIZITAŞ/Htemlak