1071 Malazgirt Bulvarı (Odtü Yolu) Hizmete Açıldı

1071-malazgirt-bulvari-odtu-yolu-hizmete-acildiBüyükşehir Belediyesi tarafından 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan ve üzerinde 8 adet alt üst geçit ile köprü bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Yolu), yağmura rağmen alanı dolduran coşkulu bir kalabalığın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan ve üzerinde 8 adet alt üst geçit ile köprü bulunan 1071 Malazgirt Bulvarı (ODTÜ Yolu), yağmura rağmen alanı dolduran coşkulu bir kalabalığın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ankara trafiğine nefes aldıracak yeni bulvarın açılış coşkusu, Başbakan Erdoğan’ın Çayyolu metrosuna ilişkin verdiği açılış tarihi müjdesi ile ikiye katlandı.

Fen Lisesi Kavşağı’nda gerçekleştirilen açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile eşi Nevin Gökçek katıldı.Başkentliler, yağmurlu havaya rağmen, köprü girişindeki alanı tıklım tıklım doldurarak, slogan ve tezahüratlarla yolun açılış coşkusunu yaşadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizleri bu bereket dolu günde bu anlamlı günde en kalbi duygularla selamlıyorum” diyerek başladığı konuşmasında, bulvara ilişkin bilgiler verdi. 1071 Malazgirt Bulvarı’nda 5 adet köprü, 3 adet alt ve üst geçit, 1 yaya üst geçidi ve çevre düzenlemeleri ile Ankaralılara hayırlı olmasını söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara Büyükşehir Belediyemizi, Belediye Başkanımız Melih Gökçek’i ve ekibini, tüm emeği geçenleri ve yüklenici firmaları tebrik ediyorum. Bütün engelleme çabaları, şiddetli eylemler, vandallığa hukuksuzluğa rağmen bu büyük eseri tamamladığı, Ankara trafiğine nefes aldıracak bu yolu inşa ettiği için Melih Beyi ayrıca kutluyorum.

Ülkemizde eser üretmek hizmet yapmak için sadece proje geliştirmek, kaynak temin etmek gerekmiyor, tüm stratejiyi, siyasetlerini, hayatlarını esersizlik üzerine kurmuş olanları da aşmak gerekiyor. 1071 Malazgirt Bulvarı işte bu şekilde engelleri aşarak inşa edilmiş bir projedir.”

“TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTÜYORUZ”

1071 Malazgirt Bulvarı’nın ODTÜ’den geçen bölümüne engel olmak için ortaya koyulan şiddeti ve Vandallığı, çirkinliği tüm Ankara’yla, tüm Türkiye’yle beraber gördüklerini ve takip ettiklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bahaneleri neydi? Güya ağaç kesiliyormuş. Öyle olmadığını tam tersine proje kapsamında çok sayıda ağaç dikileceğini yeşillendirme yapılacağını söylememize rağmen ‘istemezuk’ tavırlarından vazgeçmediler. Biz bu tavrın yabancısı değiliz. Boğaz köprülerinin tamamında aynı tavrı gördük. Yavuz Sultan Selim köprüsünü de ‘istemezuk’ diyorlar. Kim bu zihniyet? CHP ve onun solundaki zihniyet. İstanbul havalimanında aynı şeyi yaptılar. Marmaray da aynı şeyi yaptılar. Ama siz isteseniz de istemeseniz de biz bunları inşa ede ede Türkiye’yi büyütüyoruz.”

Bulvarın inşası sırasında yeri değiştirilen birkaç ağacın bahane edilerek inşaatın engellenmeye çalışıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, bunun karşılığında bulvar yolunun refüjleri ve çevresine 105 bin çalı, 177 bin çiçek, 75 bin metrekare çimen, 1022 adet 15-25 yaşlarında ıhlamur, 3105 adet büyük boylu sedir, karaçam, göknar, mavi ladin ve mavi Arizona Selvisi türü ağaç dikildiğini açıklayarak, “Şimdi soruyorum. Kim çevreci?. Bu gençler aldanmış aldatılmış bu gençler farklı gözlüklerle dünyaya bakıyorlar” diye konuştu.

“ÇAYYOLU METROSU 10 MART’TA AÇILIYOR”

1071 Malazgirt Bulvarı’nın 2071 yılı için hedeflenen Türkiye’nin müjdecisi olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasında büyük bir müjde de vererek, Ankaralıların heyecanla beklediği Çayyolu Metrosu’nun da 10 Mart’ta açılacağını açıkladı.

BAŞKAN GÖKÇEK: “CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK”

Başkan Melih Gökçek ise 1071 Malazgirt Bulvarı’nın açılışında yaptığı konuşmada son iki yıl içinde 71 adet alt üst geçit ve köprü yaparak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını söyledi.

Ankara’da 1994 yılında 350 bin olan araç sayısının 20 yıl içerisinde 1.5 milyona çıktığını, trafiğin rahatlaması için de 5 yıl önce 30 alt üst geçit yapmaya söz verdiklerini hatırlatan Başkan Gökçek, “Son iki yıl içinde 71 adet alt üst geçit ve köprü yaparak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmayı Allah bize nasip etti” dedi.

Ankara trafiğinin 1 yıl önceki konumunda kalabilmesi için bir yılda 4 şerit halinde 125 kilometre yol yapılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi bunu başardı ve bu arada şehir merkezlerine alternatif yollar açmaya başladı” diye konuştu.

“1071 MALAZGİRT BULVARI 4 AYDA BİTTİ”

Başkan Gökçek, bu çalışmalara şu örnekleri verdi:

“14.5 kilometre anayol, 19 kilometre yan yol, 17 adet alt üst geçidi, iki dev viyadüğü ile Ankara Bulvarı… İstanbul Yolu’na paralel olarak açtığımız ve üzerinde 5 alt üst geçit bulunan Batı Bulvarı… ve şimdi de yeni bir bulvara imza atıyoruz ve açılışını yapıyoruz; 1071 Malazgirt Bulvarı… Türkiye ve Ankara kamuoyunda tartışılan Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri ve birkaç marjinal grubun dışında Ankaralı’nın tam desteğini alan 1071 Malazgirt Bulvarı’nı Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 4 ayda bitirme başarısını gösterdik. Bulvarımız, 8 şeritli ve 4 kilometredir. Bulvar üzerinde 8 adet alt üst geçit ve köprü mevcuttur.”

4127 AĞAÇ, 105 BİN ADET ÇALI GRUBU DİKİLDİ

1071 Malazgirt Bulvarı’na 220 bin ton asfalt döküldüğünü, 34 bin 369 metre kare kaldırım döşendiğini belirten Başkan Gökçek, yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

“Bulvar için 2 milyon metre küp kazı gerçekleştirilmiş, 9 kilometre yağmur suyu kanalı döşenmiştir, ayrıca 4 bin 127 adet ağaç dikilmiş, 75 bin metre kare hazır çim döşenmiş, 177 bin adet mevsimlik çiçek, 105 bin adet de çalı grubu dikilmiştir. Bulvarımızda 8 adet alt üst geçit bulunuyor. Bu köprülerimize şu isimleri verdik; Sultan Alparslan Köprüsü, Sultan Alparslan altgeçidi, 1. Alaaddin Keykubat Köprüsü, 2. Kılıçarslan Köprüsü, 1. Gıyasettin Keyhüsrev Köprüsü, Muhsin Yazıcıoğlu Altgeçidi ve Melikşah Köprüsü.”

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A BULVARIN ANAHTARI

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile bakanlar, milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve bazı bürokratlar, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın açılış kurdelesini kestiler.

Başbakan Erdoğan kurdeleyi keserken, “Tüm köprüleri ve kavşakları ile Ankara’ya hayırlı olsun. Tüm hizmeti ve emeği geçenleri, başkanımızı, meclis üyelerini, mimarlar, mühendisleri, işçi kardeşlerimi, bu millet için her şeyini ortaya koyanları huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu. Başkan Gökçek, açılış onuruna Başbakan Erdoğan’a bulvarın anahtarını verdi